משלוח לנקודת איסוף חינם בקניה מעל ₪249 | משלוח לבית חינם בקניה מעל ₪319

צרבת-כיצד לטפל וכיצד להימנע

צרבת היא אחת מבעיות העיכול הנפוצות ביותר באוכלוסיה המערבית.

צרבת היא תחושת צריבה או כאב בבית החזה המקרינה לעיתים לכיוון הצוואר.לעיתים מלווה הצרבת בתחושת חמיצות בפה ו/או בחזרת המזון  או תוכן הקיבה לפה. הצרבת מתרחשת כתוצאה מחזרת תוכן הקיבה לוושט. בין הוושט והקיבה נמצא שריר טבעתי הנקרא –שוער ושטי תחתון והוא המחבר בין הוושט לקיבה. החלשות הטבעת מביאה להחדרת אוכל מהקיבה לוושט.כתוצאה ממגע  של חומצת הקיבה בוושט נוצרת דלקת של הוושט המביאה לכאבים ולתחושת צריבה. צרבת נפוצה יותר אצל אנשים עם שבר סרעפתי (הרניה). כאשר סובלים שוב ושוב מצרבת קשה יכולה לעיתים להתפתח מחלת החזר קיבה וושט –ריפלוקס-reflux disease מחלה זו גורמת לדלקת קשה של הוושט ומאופיינת בצרבת וכאבים בחזה

הגורמים לצרבת:

הטיפול התרופתי הקונבנציונאלי מתמקד בתרופות סותרות חומצה או מעקבי היסטמין המפחיתים את הפרשות החומצה ההדרוכלורית. התרופות הנפוצות הן מאלוקס שהיא התרופה הנמכרת ביותר בעולם!!, רני, גסטרו, תמס. השימוש בהן לטווח ארוך יוצר נזק לקיבה ולמערכת העיכול מכיוון שהקיבה נלחמת בפעולת הורדת החומציות הכפויה ומייצרת יותר חומצות.פעולה זו גורמת לקושי בהפסקת  השימוש וכך נוצרת תלות.לבסוף הקיבה מתעייפת ממלחמתה ואז משתבשת סביבת העיכול, תהליך הפרוק המזון לא מתרחש במלואו והקיבה נהיית חשופה לחדירה של חיידק ההליקובקטר פילורי.

פתרונות מהטבע:

לא ניתן לרפא את הצרבות באמת ובצורה יסודית ללא שינוי תזונתי!!!!!!!

ולכן בראש ובראשונה חייבים  להימנע מכל המאכלים הגורמים לצרבת.

קפה,אלכוהול,עגבניות ומאכלים המכילים רוטב עגבניות חמוצים ומזונות מוחמצים,מזון מטוגן,מתובל ושמן

ב. הפרדת מזונות בסעודות-  יש להפריד בין פירות, חלבונים ופחמימות. בארוחה אחת אוכלים חלבונים (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות וסויה) עם ירקות טריים או מבושלים או פחמימות (אורז, פסטות, תפוחי אדמה, לחם) עם ירקות. פירות אוכלים תמיד בנפרד או לפני הארוחה או כשלוש שעות לאחר הארוחה האחרונה. ירקות טריים או מבושלים ניתן לאכול עם הכול. אין לשתות בזמן הארוחה, כי המים מדללים את האנזימים.

ג. הקפדה על אכילה איטית,לעיסה טובהד. שכיבה על צד שמאל או שינה כאשר חצי הגוף העליון מוטה מעט למעלה על ידי כריות.

ד. לימון/חומץ תפוחים – סוחטים חצי לימון לתוך כוס מים או מערבבים כף חומץ תפוחים בכוס מים ושותים על קיבה ריקה בבוקר. השיטה מאזנת את חומציות הקיבה ומונעת הפרשת יתר של חומצה הידרוכלורית.

ה. סודה לאפיה – מערבבים כפית סודה לאפיה בחצי כוס מים ושותים על קיבה ריקה. הסודה כבסיס סותרת את החומצה.

ו. תפוחי אדמה – מרסקים בבלנדר או פומפיה תפוח אדמה טרי על קליפתו מערבבים בכמות שווה של מים ושותים על קיבה ריקה שלוש פעמים ביום למשך 3 ימים.. תפוח האדמה מרגיע את ריריות הקיבה ויוצר שכבה מגינה.

ז. ליקוריש/שוש קירח – צמח ממריץ, אנטי דלקתי המעודד את התחדשות ריריות הקיבה. מומלץ לשתות 4-3 כוסות ליום ביחס של כפית על כוס מים. אפשר לרכוש את השורש עצמו בחנות תבלינים או מיצוי אצלנו בקליניקה (השוש נפלא לעוד הרבה מצבים אחרים) אינו מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה.

ח. אלווורה  הקקטוס מגן על ריריות הקיבה, אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי. כמו כן בטוח לשימוש גם לבעלי לחץ דם גבוה. ה משלשל במינונים גבוהים.

ט. צריכת אנזימי עיכול ופרוביוטיקה על בסיס קבוע

י.חליטות תה מצמחי מרפא –קמומיל,שומר,מליסה,ג’ינג’ר. לשתות פושר במשך היום.

יא. חופן שקדים לא קלויים כעזרה ראשונה.

השאירו תגובה

עגלת קניות0
אין מוצרים בעגלה!
המשך קניות
0