משלוח לנקודת איסוף חינם בקניה מעל ₪249 | משלוח לבית חינם בקניה מעל ₪319

פרוביוטיקה כל מה שרציתם לדעת על החיידקים הטובים בגוף שלכם

פרוביוטיקה

אז מה זה פרוביוטיקה בכלל?

פרוביוטיקה מורכבת מחיידקים חיים, המכונים “חיידקים טובים”, אשר תורמים לאיזון ביולוגי חיוני בגוף ולשמירה על בריאותנו כאשר אנו מכניסים אותם למערכת העיכול שלנו. החיידקים ה”טובים” אינם מזון לאכילה, אלה הם חיידקים שחיים בסימביוזה (צורת חיים שיתופית) עם גוף האדם.

אנו נולדים ללא חיידקים במערכת העיכול, אך תוך שעות ספורות בלבד מהלידה מערכת העיכול הופכת למקום מושבם של חיידקים רבים וכבר מגיל צעיר מאוד חיים בגופנו מיליארדי חיידקים מסוגים שונים, הרבה יותר ממספר התאים בגוף האדם. לחיידקים אלה השפעה עצומה על פעילות גופנו: הם חשובים להתפתחות מערכת החיסון, למטבוליזם, והם חיוניים לבריאותנו.

מחקרים רבים נערכו על השפעת נטילת פרוביוטיקה לטיפול במצבים שונים וידע מחקרי רב נצבר בשנים האחרונות ומוכיח כי נטילת חיידקים פרוביוטיים מיטיבה עם האדם במצבים רבים.

נטילה של פרוביוטיקה במצבים מסויימים –מיידית משפרת את המצב הבריאותי

מה הסיבות לחוסר של חיידקים טובים(פרוביוטיקה):

על מה משפיעה נטילת פרוביוטיקה?

השפעה הסבר
תמיכה במערכת העיכול
 שמירה על מאזן הולם של חיידקים פרוביוטיים יוצרת אפקט של ניקוי הגוף, המסייע במניעת מחלות שעלולות להיגרם מהצטברות יתר של רעלים, כולל מחלות אוטואימוניות.
שיפור ספיגת המזון
זהו אחד התפקידים החשובים של החיידקים הפרוביוטיים. ללא עזרתם, תהליכי העיכול, הספיגה ונטרול הרעלים של המזונות שאנו אוכלים, לא יכלו להתנהל. זו הסיבה לכך שתרופות אנטיביוטיות גורמות לעיתים קרובות לאי-נוחות במערכת העיכול – הן משמידות את החיידקים הטובים ביחד עם הרעים.
חיזוק והמרצה של מערכת החיסון.
הם מעוררים ייצור נוגדנים ומגבירים את פעילותם של תאי הדם הלבנים, התאים החיסוניים שמתבייתים על מחוללי מחלות, מכלים וזוללים אותם. מחקרים הראו שילדים ומבוגרים עם מערכת חיסון חלשה אשר לקחו פרוביוטיקה,נטו פחות לחלות במחלות החורף ובמקרה מחלה החלימו יותר מהר.
מונעים ומטפלים בשלשולים ועצירות
הכנסת חיידקים טובים לתזונה תורמת לאיזון המערכת העיכולית.
תמיכה במקרה של טחורים ופיסורה
טחורים ופיסורה עלולים להיגרם לעיתים קרובות עקב תזונה לא מתאימה. הוספת פרוביוטיקה לתזונה יכולה לתמוך בתהליך הריפוי ובטיפול בטחורים ובפיסורה.
סיוע לסובלים אי-סבילות ללקטוז
אנשים שיש להם קושי בעיכול לקטוז יכולים לעיתים לצרוך מוצרי חלב שעברו תסיסה בצורה טובה יותר, מכיוון שתהליך התסיסה, בעזרת חיידקים, מפרק את הלקטוז במזון לפני שהוא נצרך. תהליך זה גורם לחומצות אמיניות, סידן, אבץ, מנגן, ברזל, נחושת וזרחן להיות זמינים יותר ביולוגית במאכלים שעברו תסיסה.
ייצור אנזימים
רבים מהחיידקים הפרוביוטיים מייצרים אנזימים במערכת העיכול. אנזימים אלו תורמים לפירוק יסודי יותר של המזונות שאנחנו צורכים. כתוצאה מכך, חומרים מזינים מהמזונות נספגים ביעילות רבה יותר, והתופעות של נפיחות וגזים מפחיתות.
מניעה והפחתה בתסמינים של אלרגיות למזון
מחקרים הראו כי חיידקים פרוביוטיים יעילים במקרה של רגישות למזון. יש להם תפקיד מכריע במה שמכונה “מחסום ההגנה של המעיים” – רכיבים משולבים של המערכת החיסונית הפועלים במשותף כדי למנוע ספיגה של כל חומר שאינו אמור להגיע למחזור הדם.
טיפול ומניעה של התרבות יתר של שמרים
שמרים, ובכלל זה הפטריות החד-תאיות כמו קנדידה אלביקנס, נפוצים במערכת העיכול ובריריות בכל חלקי הגוף. במצב בו אוכלוסיית החיידקים המועילים פורחת והמערכת החיסונית פועלת כראוי, השמרים אלו מתוחזקים תחת שליטה ולא מתרבים יתר על המידה.הפרוביוטיקה עלולה להיפגע וריכוזיה ליפול כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה, הורמונים מלאכותיים, או תזונה עתירה בפחמימות מעובדות, מה שיכול להוביל לזיהומים פטרייתיים. אלו יכולים להשפיע על האישה, שלפוחית השתן, הפה והגרון, העור, ציפורני הרגליים והסינוסים, ואף להתפשט לשאר חלקי הגוף. זיהום מערכתי עשוי להיות הגורם לבעיות פטרייתיות מקומיות חוזרות ונשנות.
מניעת ריח רע מהפה
ריח רע מתמשך בנשיפה מהפה נובע לרוב מאי-איזון בין החיידקים המועילים למזיקים בדרכי העיכול העליונות.
מניעת כיבי קיבה
 כיבי קיבה (“אולקוס”), כך ידוע, נגרמים על ידי חיידק בשם הליקובקטר פילוריi). כאשר ריכוז החיידקים הטובים גדול דיו, הם מגנים על הציפוי הפנימי של הקיבה מפני חיידקי ההליקובקטר פילורי. ·חיידקים פרוביוטיים מונעים מחלות מעיים דלקתיות וגם מטפלים בהן.מחקרים תומכים בשימוש בפרוביוטיקה משלימה לחולים במחלת קרוהן, דלקת כיבית של המעי הגס ותסמונת המעי הרגיש.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
X
Threads
Pinterest
Tumblr
מייל
הדפסה
עגלת קניות0
אין מוצרים בעגלה!
המשך קניות
0
התחילו שיחה עם נציג
היי 👋
איך נוכל לעזור?