הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
מה הכוונה ב- 80% דג?
למעשה, כצרכנים הערים למציאות העגומה נוסיף כי למעשה לא קל היום למצוא במרכולים 100% דג קפוא.
מאחורי המשפט הלא מובן 80% דג מסתתרת מציאות מרה שמשמעה: העלאת משקל הדג באמצעים כימיים על ידי הוספת מים ופוספאטים ,העלאה שמטרתה היא העלאת מתח הרווחים של היצרן והיבואן ללא שום התחשבות בבריאות הציבור.
בלתי נתפס אבל אמיתי. כבר בשנת 2010 בוצע תחקיר מיוחד על דגים המיובאים מסין למאכל בישראל בתכנית התחקירים “כלבוטק”.
בתחקיר תועד בסתר כיצד באופן שגרתי, פועלים בתעשיית הדגים בסין, מנקבים את בשר הדג בעשרות חורים, ואז מניחים את הדג להשרייה בתמיסה של מים והכימיקל סודיום טריפוליפוספט, כימיקל שנמצא בחומרים המשמשים למכונות כביסה! למדיחי כלים !ולניקוי האסלה.
הסיבות לשימוש בפוספאט הם שהוא מסייע בהחדרת המים לתוך בשר הדג לשם העלאת משקלו, כשתוך כדי כך הוא גורם לשמירה על המרקם והאחידות של הדג (דואג שהדג לא יתפרק וישנה את צבעו).
בבדיקות שנערכו עבור התכנית, נמצא סודיום טריפוליפוספט בכל הדגים שנבדקו, שמייצגים את הרוב הגדול של החברות המוכרות דגים ברשתות השיווק.
לצערנו המציאות היא שבישראל יש תקנות המתירות !להכניס פוספט לדג עד רמה של 0.5% לקילוגרם דג, אלא שכמובן, בדגים שנבדקו בתחקיר כלבוטק נמצאו כמויות STPP גבוהות יותר מאלה שמתירות התקנות, במילים אחרות גם אם על האריזה כתוב 80% דג ,סביר להניח שאחוזי הפוספאטים הם גבוהים יותר,הרבה יותר ואין על כך פיקוח ממשי.
אם כך, במילים פשוטות אכילת דג שאינו 100% דג משמעה אכילת דג המכיל רעלים = אנחנו משלמים כדי שימכרו לנו רעל…
בנוסף ,חשוב לדעת כי גם ללא הימצאות הפוספאטים בדגים מסין יש לזכור שההתפתחות התעשייתית המהירה בסין גבתה וגובה מחיר אקולוגי שאין לו תקנה ,שתוצאותיו הם כי בזמן מועט יחסית הורעלו נהרות ענק וימים וכך גם הדגה ואפילו בני האדם שחיו וחיים סביב לנהרות. משמעות ההרעלה בעבורנו כצרכנים היא אכילת דגים עתירי רעל ובעבור הסינים המסכנים-מחלת הסרטן בוושט ומערכת העיכול.
ההמלצה לסיכום היא – תאכלו 100% דג. מומלצים בעיקר דגי ים טריים או כאלה שלא גודלו בבריכות.