הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
טבעי לא להרגיש טוב מידי פעם
טבעי שמרגישים שהגוף נחלש ויחד איתו גם המצב רוח ובשנה האחרונה אין אחד מאיתנו שלא חווה גם קצת פחד פנימי מכל הרגשה פיזית לא טובה ..
וגם..
חורף. מתח. לחץ.קורונה.
כל אלה מחלישים את מערכת החיסון וזה אומר שהגוף נחלש ואז ..”קל יותר” לחלות..במחלות החורף ומחלות בכלל.
חיזוק מערכת החיסון הוא ממש חובה ואפילו כמו שנוהגים לומר -פיקוח נפש!
איך עושים זאת?
יש כמה וכמה דרכים:
א. להקפיד על מזון טוב ועל זה פרטנו במאמר “חיזוק מערכת החיסון”.
ב. לקחת תוספי תזונה שמטרתם לחזק את מערכת החיסון ובראשם הויטמין סי.
ונכון שיש תפוזים על העץ אבל, כל תפוז הוא רק 60 מ”ג ואל תשכחו שבמצבי לחץ הגוף מאבד כמות גדולה יותר של ויטמין סי
אז בואו ונסביר קצת יותר על הויטמין הזה:
אז מה זה ויטמין C?
ויטמין C, או חומצה אסקורבית, הוא ויטמין שמסיס במים וחיוני לתפקוד תקין של הגוף. הוא משחק תפקיד חשוב ביצירת קולגן, חלבון שמחזק רקמות ועצמות, וכן עוזר לגוף לספוג ברזל. ויטמין C נמצא בשפע בפירות וירקות, במיוחד בפלפלים אדומים, פרי הדר ועגבניות. הגוף שלנו לא מייצר ויטמין C לבד, אז חשוב לקבל אותו מהמזון שאנחנו אוכלים, יש תפקידים רבים:
- מחזק עוצמתי של מערכת החיסון
- נוגד חמצון רב עוצמה – מגן על התאים מנזק הנגרם על ידי רדיקליים חופשיים.
- עוזר להחלמה לאחר ניתוחים.
- תורם לריפוי מהיר של פצעים.
- מסייע בספיגת ברזל!
- שומר על גמישות כלי הדם.
- מחליש סימפטומים של מחלות חורף,אסטמה ואלרגיות.
מקורות לוויטמין C
האדם הוא היונק היחיד (למעט קופים וקביות) שגופו אינו יכול לייצר ויטמין C והוא תלוי באספקה חיצונית. ויטמין C מצוי ברוב הפירות והירקות הטריים וכן בנבטים. פירות הדר הם מקורות טובים לוויטמין C, אולם , הם גם גורמי ליחות ולכן לא מומלץ לצרכם בזמן התקררות/נזלת. פירות טרופיים עשירים אף יותר מפרי הדר בוויטמין C. הירקות העשירים בוויטמין C כוללים: ברוקולי, פלפל, כרובית, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבנייה, ירקות עלים ירוקים ותפוח אדמה.
ויטמין C הוא אחד הוויטמינים העדינים והרגישים ביותר. הוא מסיס במים ומתפרק בבישול, בקילוף, בחשיפה לאור, בנוכחות מתכות ובאחסון ממושך. כדי לשמור על ויטמין C במזון, מומלץ לאכול ירקות, נבטים ופירות טריים, ללא קילוף, חיתוך או בישול. כדי לשמור על ערכי הוויטמין בבישול, מומלץ להעדיף בישול באידוי על פני בישול במים או טיגון. אם מבשלים במים, אין לסננם – כדאי להשתמש בכמות קטנה של מים הנספגת בתבשיל או להכין מרק. כמו כן, רצוי לקצר את זמן הבישול ולהימנע מבישול בטמפרטורות גבוהות.
ממה נגרם מחסור בוויטמין C
נגרם מ:תזונה לקויה דלה בפירות וירקות טריים, עישון, פציעות וניתוחים, לחץ נפשי, שימוש בתרופות כאנטיביוטיקה, אספירין, ועוד, זיהום אוויר, הצטננויות וצריכת אלכוהול.
מה ההשפעות של מחסור בוויטמין C כוללות:
חניכיים מדממות בזמן הברשת שיניים, דימומים מהאף, עיכול לקוי, כאבי פרקים, סחוסים חלשים, רגישות לחבלות, התנגדות טבעית נמוכה לדלקות, איחוי איטי של שברים, הפרעות בקצב לב, קוצר נשימה, בעיות עצביות שונות, וחולשת כלי-דם
חשוב לדעת!!! לחץ, עישון, צריכת אלכוהול, חום, מחלות ויראליות ומחלות כרוניות גורמים לירידה משמעותית ברמות ויטמין C בדם ומצריכות צריכה מוגברת של הוויטמין.
צריכת ויטמין C למניעת מחלות חורף
מומלץ לצרוך לפחות 500-1000 מ”ג ביום בבוקר. מומלץ לצרוך 1000 מ”ג ביום למניעה ואפשר גם 2000 בעיקר בחורף או כשמתחילים להרגיש לא טוב
צריכת ויטמין C בזמן מחלה
לשיפור תנגודת הגוף,חיזוק המערכת החיסונית והקלה בתסמינים מומלץ ביותר לצרוך –2500,2000 מ”ג ליום למבוגר, אפשר גם 5000 ,רק שמרו על מרווחיםן בנטילה לצורך הספיגה
האיכות של הויטמין C
כמו בכל תוסף מזון אחר, חשוב מאוד להתייחס לאיכות ולצרוך תוספים מחברות מוכרות ומומלצות בלבד, גם בתוספים המיועדים לילדים חשוב לוודא שהמוצר אכן איכותי ומספק את הצורך ואינו משמש רק כסוכריה חסרת תוכן ואיכות.
מינון בכל מיקרה של תינוקות וילדים כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך. או לרכוש תוסף איכותי שעליו כתובים המינונים .יש ויטמין נוזלי לילדים
מבצע חורף בשמן טוב! בכל רכישת מוצר חורף מקבלים ויטמין סי מבוגרים /ילדים בהנחה נוספת!
למאמרים נוספים על החורף/חיזוק מערכת החיסון ועוד לחצו כאן