הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
זו השאלה שנשאלנו על ידי זוג הורים שרק המושג חורף עושה אותם חולים..
גילה ושמעון משמן טוב רפואה טבעית שלום וברכה!
כשאנחנו רק חושבים על החורף, אנו נהיים חולים!!! עוד פעם נגזר עלינו עם כל עיטוש וצינון להגיע לביקור בקופת חולים, להיות מוקפים בחיידקים, ילדים חולים והורים מותשים,
האם צירוף המילים חורף ובריאות הם רק חלום ולא מציאות?
נשמח לתשובה מהירה!
מחלות החורף כבכל שנה פוגעות ומשבשות את השגרה.
צינון, שיעול, נזלת, כאב גרון, דלקת גרון, שפעת, שפעת חזירים, חום, ליחה, וירוסים, חיידקים, הדבקה, מניעה, התקררות, הצטננות, ברונכיט, סינוסיטיס, דלקת ראות, אסטמה, סטרידו ו”סתם” תחושת קור, חולשה וחולי
בכל שנה, מגיעות התמונות מרחבי המדיה כאשר בעקבות מחלות החורף המרפאות נהיות מאוד צפופות ועמוסות, העומס בבתי החולים כבד מאוד, חולים שוהים במסדרונות, ומחלקות הילדים עמוסות בתינוקות חולים והורים חסרי אונים ומותשים.
גם לאחר ההחלמה רבים סובלים מתשישות, חולשה כללית ורמת תפקוד נמוכה.
ובמשק מתלוננים על אובדן של ימי עבודה רבים.
אבל,
- אם נלמד,נכיר ונבין את התהליכים הטבעיים של המחלות.
- נלמד כיצד להתמודד או לתמוך בכל מחלה באמצעים מהטבע: צמחים, שמנים אתריים, תרופות סבתא.
- נאכל את התזונה המתאימה לכל מחלה ומצב.
- נוסיף עוד טיפולים טבעיים תומכים, נוכל לעבור בדרך הקלה את החורף ואף להרחיק מאיתנו את מחלות החורף.
קודם כל ולפני הכל – חזקו את המערכת החיסונית!!!!
הכלל החשוב ביותר הוא שמירה על מערכת החיסון חזקה. מערכת חיסון חזקה מצמצמת את אפשרות ההידבקות במחלות ויראליות ומגבירה את יכולת הריפוי של הגוף. המשמעות היא, קיצור משך מחלה והקלה משמעותית
יש להקפיד לחזק את מערכת החיסון בכל זמן ולהשתדל יותר בזמנים שבהם יש יותר וירוסים וחיידקים מסביב.
אמצעים לחיזוק מערכת החיסון
צמחי מרפא ותוספי מזון:
לחיזוק מערכת החיסון של ילדים ומבוגרים,ובעיקר בחורף, מומלצת נטילה עקבית של תוספי מזון כוויטמיןc ,פרופוליס, אכיניציאה ואבץ בכמוסות או מיצוי.
*חשוב להקפיד על מינון טוב לחיזוק ומניעה ולהוסיף עוד במקרה של חולשה והתפתחות מחלה.
*אפשר גם לשתות תה צמחים במהלך היום! צמחי מרפא רבים מתאימים גם לשתיה – קראו ולמדו עוד ב“תה של חורף“
שמנים אתריים:
לבנדר, קמומיל, לבונה ועץ התה במריחה על העור בתערובת או שאיפת אדים. השמנים נותנים תוצאות נפלאות והם בטוחים לשימוש לתינוקות וילדים.
חימום ואיוורור הבית:
חימום יתר של הבית גורם להחלשות מערכת החיסון, מומלץ להפחית בחימום הבית ולהקפיד לאוורר בכול יום.
הפגת מתחים:
מצבי מתח ולחץ מחלישים ומאוד את מערכת החיסון. תכניסו לשיגרה ואפילו לכמה דקות- דמיון מודרך, יוגה, טאי-צ’י, צ’יקונג, פעילות גופנית וטיפולי עיסוי גוף.
חליתם? בחרו או שלבו גם טיפול טבעי במחלות החורף!
טיפול באמצעים טבעיים במחלה משלב:
- שימוש בצמחי מרפא ושמנים אתריים להקלה בתסמינים.
- נטילת פרוביוטיקה לאיזון וחיזוק.
- הורדת חום בדרך טבעית.
- תזונה נכונה ושתייה מתאימה ומרובה.
- מנוחה מספקת ואיוורור הבית בכל יום!
כל טיפול טבעי במחלה, מחזק יותר את מערכת החיסון ואת מערכות הגוף ותורם לכך שבמתקפת החיידקים הבאה-הצבא חזק ותקיף יותרJבנוסף, יש לזכור ולהבין כי שימוש ארוך טווח בתרופות מרשם ידועות להקלה מתסמינים, עלול לגרום נזק בריאותי של ממש לגופנו.
ומה עם שימוש באנטיביוטיקה:
המונח טיפול טבעי אינו שולל באופן גורף שימוש באנטיביוטיקה. המצאת האנטיביוטיקה שינתה את פני העולם! ופעמים רבות הטיפול באנטיביוטיקה מונע פגיעות קשות ומציל חיים, אבל בשימוש שלא לצורך, וללא בדיקת מעבדה המאשרת באופן מוחלט את הצורך בשימוש, גורמת האנטיביוטיקה נזקים בריאותיים לטווח הקצר והארוך. בשל שימוש מופרז ושלא לצורך, מתגלים בכל שנה זנים חדשים של מחלות העמידות לאנטיביוטיקה, רק שימוש מבוקר באנטיביוטיקה מאפשר להפיק את מלוא התועלת מהטיפול בזמן של צורך אמיתי.
עם אנטיביוטיקה חובה ממש להקפיד על – פרוביוטיקה!!
חשיפה לתרופות אנטיביוטיות מדללת את אוכלוסיית החיידקים הטובים בכל חלקי הגוף. עם חיסול החיידקים הרעים נהרסים גם החיידקים הטובים. חוסר האיזון מייצר קרקע פורייה להתפתחות פטריות שמר וביניהם פטריית הקנדידה הגורמת לזיהומים מערכתיים ותופעות קשות כמו דלקות מעי, בעיות עיכול, פגיעה בשיניים,הפרעות ריכוז ועוד , וגם מחלישה שוב את מערכת החיסון.
כדי למנוע זאת, חובה, עם תחילת הטיפול האנטיביוטי, ליטול באופן יום יומי ובמינון מתאים תוסף פרוביוטי !!. אכילת יוגורט בתוספת חיידקי ביו אינה מספקת הגנה די הצורך מנזקי האנטיביוטיקה. נטילת פרוביוטיקה מועילה גם לחיזוק מערכת החיסון, מקלה על תסמינים ומקצרת את זמן המחלה.
תשתו, תמרחו ותריחו –
צמחי מרפא ושמנים אתריים מזרזים את הריפוי!
משחר ההיסטוריה ובכל התרבויות היה נפוץ השימוש בצמחי מרפא ובשמנים האתריים המופקים מהם להקלה וטיפול במחלות. בניגוד לתרופות מרשם לטיפול והקלה בתסמינים, צמחי המרפא והשמנים האתרים אינם מכילים מרכיבים העלולים להזיק לבריאות. חשוב לדעת שלכל אחד מהצמחים ומהשמנים יש תכונות המיוחדות לו, אך בדרך כלל, שילוב של מספר צמחים או שמנים, מעצים את השפעתם התרפויטית. השימוש בצמחי מרפא הוא על ידי כמוסות או במיצוי צמחי. השימוש בשמנים אתרים נעשה על ידי מריחה והרחה.
תורידו חום בדרך הטבעית! בריא ויעיל יותר!
תרופות מורידות חום כדוגמת האקמול מכילות פרצטאמול.תרופות אלה במינונים גבוהים ובשימוש תכוף ולאורך זמן יכולות לגרום לנזק בעיקר לכבד. הורדת חום בדרך הטבעית מהירה יותר ואינה פוגעת בבריאות. להורדת חום בדרך הטבעית מומלץ להשתמש באמצעים הבאים:
שימוש בחומץ טבעי או חומץ תפוחים:
א. יוצקים בקערה כמות שווה של מים וחומץ, לטבול זוג גרביים בתערובת, לסחוט מעט ולגרוב לחולה. על הגרביים האלה גורבים עוד זוג גרביים יבשות ואם צריך עוד זוג. להוריד כשהגרביים מתייבשות.
ב. מערבבים בקערה כמות שווה של חומץ ומים. משכיבים את החולה על מגבת גדולה, ומשפשפים את התערובת בתנועות זריזות על כל חלקי הגוף-כל פעם חושפים איבר אחד. מטפלים, מלבישים וממשיכים לאיבר הבא. אפשר להתעכב בכפות הרגליים ולעסות היטב. אפשר גם להניח רטייה קרה מהתערובת הנ”ל על המצח.
עיסוי אגודלים:
לעסות את אגודלי החולה באמצע בתנועות סיבוביות לפחות5 דקות.
שמנים אתריים:
מערבבים שמן לבנדר, עץ התה ומים ביחס של 2 טיפות שמן לבנדר 2 טיפות שמן עץ התה ½ ליטר מים ומניחים קומפרס קר על המצח.
*חשוב לזכור כי חום הוא לא האויב! זו דרכו של הגוף לעורר את מערכת החיסון ולהתמודד עם האויב/הפולש האמיתי. לכן לא צריך להזדרז ולהוריד חום. קראו עוד על החום
תזונה נכונה בזמן מחלה –זה חשוב!
השלב האקוטי של המחלה מאופיין בחוסר תיאבון. הסיבה לכך היא שלעיכול המזון נדרשים משאבי אנרגיה עצומים שבזמן המחלה מופנים לטיפול ולמיגור המחלה. מומלץ אם כך, לא לאכול וגם לא להאכיל. אל דאגה, סימן בדוק לשלב ההחלמה הוא חזרתו של התיאבון. לעומת זאת, חובה להקפיד על שתייה מספקת. מים, ו/או תה צמחים בתוספת לימון, גי’נגר וקינמון. התזונה המתאימה לזמן המחלה היא תזונה קלה ביותר – מרק ירקות או מרק עוף צח ומיצי ירקות.
מנוחה:
כדי להבריא ולהחלים לגמרי חייבים לאפשר מנוחה לגוף. מנוחה בזמן מחלה מונעת שחיקה של כל המערכות ומחזקת את מערכת החיסון. והכוונה מנוחה ממש – שכיבה במיטה תוך הימנעות מפעולות הדורשות אנרגיה, או כאלה הגורמות ללחץ.
איוורור הבית וחדר החולה:
נחוץ לטיהור החלל מחיידקים ווירוסים ולהחלמה מהירה. פתחו חלונות ודאגו שהחדר והמצעים יאווררו היטב!
מקלחת חמה וסאונה:
האדים החמים בטמפרטורה גבוהה מקשים על הישרדות הווירוסים. אפשר לטפטף כמה טיפות שמן אתרי כלבנדר,עץ התה ,לבונה לאמבט חם ולשבת
*אפשר גם לעשות אמבט ישיבה,רק חלק תחתון באמבט החם.
מניעת הדבקה – זו מציאות ולא חלום!
ההדבקה הינה לרוב באמצעות ארוסול – פיזור המחולל בחלקיקי רוק קטנים תוך כדי דיבור, נשימה, עיטוש וכו’. הידבקות מאדם חולה שדיבר איתנו, התעטש בקרבתנו או נשם לידנו היא כמעט בלתי נמנעת. גם שהייה בחלל סגור ולא מאוורר תורמת להעברה אופטימלית של הנגיפים ולהדבקה מהירה מאדם לאדם.
הימנעו משהייה במקומות סגורים ולא מאווררים:
לרבות ובייחוד קופות חולים, חדרי מיון ודומיהם.
אם אתם חייבים או זה חלק משגרת היום, ממליצים בחום להחזיק בקרבת מקום את “קל חורף” מרוכז, הרחה טיפטוף או שימוש במבער בחלל האויר יעשה פלאים במניעת הדבקה!
איוורור הבית/מקומות לימוד:
מומלץ גם ביום קר לאוורר חדרים כדי לאפשר סירקולציה של האוויר וכניסת אוויר טרי. זכרו, משב רוח קריר לא יגרום לנו או לילדינו לחלות, אך ילד משתעל ומתעטש באותו החדר, דווקא כן.
שימוש בשמנים אתריים:
שמני אקליפטוס, אקליפטוס לימוני ו גרניום בשימוש במכשיר אדים או מבער שמנים, מטהרים את חלל האוויר ומצמצמים את אפשרות ההדבקה.
שיעול ועיטוש:
אין לכסות עם הידיים את הפה והאף כאשר מתעטשים או משתעלים מכיוון שחיידקים ווירוסים נדבקים לכפות הידיים ועוברים כך לאנשים אחרים. לשיעול ועיטוש מומלץ להשתמש בטישו ולזרוק אותו מיד. אם אין טישו בהישג יד, יש לסובב את הראש הרחק מהאנשים שבסביבה ולהתעטש לאוויר.
שטיפת ידיים:
יש לשטוף ידיים לעיתים קרובות. החיידקים והווירוסים מוצאים את כפות הידיים כבית חם, לכן שטיפת ידיים היא אחת ההגנות הטובות ביותר לגופכם.
הטיפול במזון:
כאשר אחד מבני המשפחה חולה, כדאי להימנע מחשיפת המזון והאוכל לשיעול ולהתעטשויות, העשויים לשמש מקור הדבקה ליתר בני המשפחה
.
שימוש בטלפון:
הווירוסים נשארים בפומית הטלפון זמן רב לאחר שהאדם המצונן סיים את השיחה, לכן מומלץ לנגב במטלית אפרכסות של טלפונים (אפשרי בעזרת אלכוהול).
טיפים נוספים לחורף קל
תזונה:
בעונת החורף מומלץ להשתדל לצרוך מזונות המחממים את הגוף ,מעלים את רמת האנרגיה ותורמים לחיזוק מערכת החיסון. לשם כך יש להרבות באכילת מזון חם ומבושל, מרקים עשירים הכוללים הרבה ירקות. שימוש בתבלינים מחממים ככורכום,זנגוויל וקינמון.
Ü מנה גדושה של בריאות בארוחת בוקר הכוללת דייסת שיבולת שועל בתוספת קינמון ו/או זנגוויל,חופן שקדים ומיני אגוזים לא קלויים, גרעיני צ’יה ומעט סילאן (דבש תמרים טהור), מעניקה אנרגיה וכוח למעבר הנדרש בין בוקר ובית חם לעולם קר וסוער.
Ü מלאי של ויטמינים נמצא בירקות ופירות כתומים וירוקים ומזון מלא – מוצרים מקמח מלא ואורז מלא. אכילת מספר שיני שום טריים בכל יום מחסלת חיידקים ומחזקת את מערכת החיסון.
כמובן שדווקא בחורף כשמערכת החיסון זקוקה לכל אנרגיה כדי לעזור לנו לשמור על הבריאות, חשוב עוד יותר להימנע מאכילת מזונות המחלישים את מערכת החיסון :מוצרי קמח וסוכר לבן ומזון מעובד ומתועש. מומלץ גם להימנע ממזונות אלרגניים ומזונות הידועים כמגבירי ליחה כחלב ומוצריו, חיטה, בוטנים (ובמבה!).
שתייה:
גם בחורף חייבים להקפיד על שתייה מספקת. שתייה מנקה את הגוף מרעלים המחלישים את המערכת החיסונית. שתייה מומלצת: מים או תה צמחים חם ללא קפאין. צמחי מרפא מומלצים לחליטה:לואיזה,פקעות ורדים, אכינציאה,זנגוויל ועוד
פעילות גופנית:
תורמת לחיזוק מערכת החיסון ושיפור זרימת הדם. הליכה, ריצה, או כל פעילות אירובית אחרת מבורכת ותורמת לשיפור הבריאות.
לסיכום,
מבחר הכללים והכלים שהוצגו במאמר זה הינם פשוטים וקלים לביצוע, גם ההוצאה הכספית אינה גדולה, להיפך! הטיפול הטבעי לאורך זמן מביא לצמצום התחלואה, פחות הוצאות על תרופות מרשם, פחות אובדן של ימי עבודה, והחשוב מכל, תורם לבריאות ולאיכות חיים.
למעשה, אין בכללים, בכלים ובשימוש בצמחים ובשמנים שום חידוש. בידע זה ובשיטות הריפוי הטבעי השתמשו דורות רבים מלפנינו ועד דור הסבתות, עלינו בדור זה מוטלת המשימה לאמץ מחדש את הכללים למען בריאותינו.
ממליצים בחום להוריד את “המדריך השלם לחורף קל”
כל הידע,על כל המחלות –תסמינים וטיפול טבעי. צמחי מרפא ושמנים אתריים מתאימים. תבלינים,תה ומרקים של חורף ועוד!