הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
גרגרי צ'יה CHIA - הרכב תזונתי מנצח
לאחרונה גילינו מוצר ישן /חדש, גרעיני הצ’יה.
צריכה של הגרעינים על ידי כל בני ביתנו בכל בוקר במשך כמה ימים הוסיפה מרץ. שיפרה את יכולת הקשב וריכוז והוסיפה איכות לחיינו.
מהם גרעיני הצ’יה?
גרגרי הצ’יההם סוג של צמח המרווה Salvia hispanica . הם נחשבים כ”מזון על” שהוא מזון עשיר ביותר במרכיבי תזונה חיוניים לגוף.
הגרגרים נצרכו על ידי הילידים הדרום אמריקניים (מקסיקו של היום) במשך מאות שנים לפני הגעת האירופאים ליבשת.
הגרעינים היוו מרכיב תזונה עיקרי אצל האצטקים, בני המאייה ועוד.
גרעיני הצ’יה כמעט ונעלמו מהעין לאחר הכיבוש הספרדי באזורים אלו ומרגש להיווכח כיצד מזון זה התגלה מחדש 500 שנה אחרי.
תכונות הגרגרים: ב25 ג’ מוצרי יש:
« פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון
« פי 3 יותר ברזל מתרד
« פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי
« פי 6 יותר סידן מחלב
« פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות
« יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן
« יותר חלבונים מסויה
סגולות הגרגרים:
מספקים אנרגיה לאורך זמן וסיבולת יש בהם שילוב מאוזן של חלבונים, שומנים חיוניים, סיבים, פחמימות מורכבות, וחומרים נוגדי חמצון. לגרעין הצ’יה אין מתחרים במשפחת הדגנים והגרעינים לאספקת אנרגיה למוח ולגוף.
משפרים פעילות קרדיולוגית מספקים רמות גבוהות במיוחד של חומצות שומן חיוניות (EFAs) לבריאות הלב. גרעיני הצ’יה מכילים את הרמות (הידועות) הגבוהות ביותר של חומצות אורגניות (Alfa-Linolenic acid) אומגה 3.
מייצבים את רמת הגלוקוזה בדם מפחיתים את הנדנדה (קפיצות מהירות) ברמות הגלוקוזה בדם, תומכים בתנאים של ירידה חדה ברמות הסוכר (הִיפּוֹגְלִיקֶמְיָה) וסכרת. הסיבים המסיסים בגרעין הצ’יה מייצרים השפעה מייצבת על רמות הגלוקוזה בדם ע”י ויסות הקצב בו פחמימות מורכבות מעוכלות ונטמעות בגוף. תופעה זו יוצרת רמת גלוקוזה יציבה ומתמשכת המאפשרת רמת אנרגיה גבוהה יציבה ומתמשכת.
מפחיתים את התשוקה למתוקים ו”ג’אנק פוד” הסיבים המסיסים בצ’יה מאפשרים שחרור מבוקר של אנרגית הפחמימות הטבעיות והלא מזוקקת למחזור הדם. זה בניגוד מוחלט לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם ולאחריה צניחה מהירה, אשר מתרחשת בזמן צריכה של מאכלים בעלי רמות סוכר גבוהות ופחמימות מזוקקות (כמו לחם לבן ומוצריו), וממתיקים מרוכזים (כמו סירופ תירס עתיר גלוקוזה). רבים בכלל אינם מכירים מהוא מחזור דם בעל רמות סוכר מאוזנות בעיקר בשל תזונה לקויה או בעיות סוכרים ארוכת תווך. גרעיני הצ’יה יכולים לעזור להחזיר את מחזור הדם למצב נורמלי, במיוחד לאלו הסובלים מצריכה כרונית של “הדיאטה האמריקאית” (SAD- Standard American Diet), בו כמויות הצריכה המוגברת של סוכר ופחמימות הם עניין של הרגל יומי.
שיפור ריכוז ופוקוס מנטאלי רמות השומן החיוניות (אומגה 3 ואומגה 6) הגבוהות עשויות לשפר בצורה משמעותית את כוח המוח! ומצב הרוח! (חומצות שומן ידועות גם בהשפעתן על הפחתת אפקט הדיכאון). חומצות שומן (EFAs) מגמישות את קרום התא ומאפשרות לו פעילות ממברנית טובה יותר, כולל שידור עצבי והובלת חומרים מזינים בצורה טובה יותר לתוך התא. מערכת עצבית טובה יותר מסייעת לפעילות המוח.
חלבונים צמחיים איכותיים בגרעין הצ’יה כ- 20 אחוזים חלבון!… זהו אחוז גבוה יותר מהנמצא בדגנים אחרים כגון: חיטה (13.7), שיבולת שועל (16.9), שעורה (12.5), תירס (9.4), אורז (6.5) וכו’. בנוסף הצ’יה עשירה בחומרים נוגדי חמצון טבעיים (Antioxidants) אשר שומרים על הגרעינים טריים לאורך זמן ותורמים למלחמה ברדיקלים חופשיים בגוף. כמו כן, החלבונים הצמחיים פועלים בסינרגיה עם היתרונות הבריאותיים הנוספים שצוינו קודם (תשוקה למתוקים ופעילות קרדיולוגית טובה).
עידוד בניית מסת שריר בפעולה והאטת פירוק השריר במנוחה וזאת בזכות חומצות השומן שמשפרות את תהליך חילוף החומרים בגוף (Metabolic Function) וריכוזי חלבון צמחי איכותי גבוהים.
אינו מכיל גלוטן שלא כמו חלבונים מדגנים אחרים, הצ’יה אינה מכילה גלוטן ולכן אידיאלית לרגישים לגלוטן כגון: חולי צליאק, הִיפּוֹגְלִיקֶמְיָה, מחלת קרוהן (Crohn’s Disease) ולכל מי שמעוניין להימנע או להפחית מצריכת הגלוטן.
סופר הִידְרָצְיָה ואיזון במוליכות (Electrolyte Balance) הסיבים המסיסים (Hyhilic Colloids) בגרעין הצ’יה סופחים כמויות גדולות של מים. גרעין הצ’יה מסוגל לספוח ולהחזיק פי 12 (ויותר) מים ממשקלו. כאשר משרים את גרעיני הצ’יה במים מתקבל ג’ל למאכל אשר מכיל את כל המרכיבים התזונתיים, שומר על רמת המים בקיבה ולכן מפחית את הסיכוי להתייבשות. תופעת התפיחה הייחודית הנ”ל מאפשרת גם להסמיך מזון אחר (כמו להוסיף קורנפלור למרק).
סילוק רעלים (דֶּטוֹקְסִיפִיקַצְיָה) שמנים בריאים וסיבים מסיסים פועלים יחדיו בשיפור ונוחות היציאות הסדירות. גרעיני הצ’יה תורמים ישירות לסילוק רעלים באמצעות יציאות נוחות בצורה טבעית לחלוטין.
גרעיני הצ’יה גדלים באופן טבעי ואורגני ללא שימוש בכימיקלים, קוטלי עשבים, חומרי הדברה, קוטלי פטריות או דשנים מלאכותיים. חשוב לא פחות – ללא שיבוח/הנדסה גנטית (Non GMO).
יתרונות תזונתיים של גרעיני הצ’יה:
«מכילים כ- 30-36 אחוזים שומן. שומן זה מציע את הכמות הגבוהה ביותר באחוזים של חומצות שומן (כ-62 אחוזים). חומצות שומן אלו הינן מרכיב הכרחי היוצר תשתית להפיכתם ל EPA ו- DHA. חשוב לא פחות הוא היחס המועדף שבין אומגה 3 לאומגה 6 ביחס של 1:3 (דיאטות מודרניות מכילות מעט מידי אומגה 3).
«כ19-23 – אחוזים חלבונים. לחומצות האמינו בחלבונים אין מגבלות צריכה לדיאטת האדם הבוגר (מקור חלבונים המציע איזון חיוני בין כל חומצות האמינו).
«מקור מצוין של ויטמינים מסוג B, סידן, זרחן (Phosphorus), אשלגן, ברזל, אבץ, בור (Boron) נחושת ועוד.
«מייצר פעילות אנטיאוקסידנתית (נוגד חמצון) חזקה (בעיקר: Chlorogenic acid, caffeic acid, flavanol glycosides). נוגדי חמצון אלו נלחמים ברדיקלים החופשיים בגוף (המגיעים אלנו משאיפת עשן סיגריות, זיהום אוויר, חומרי הדברה) אשר הגוף אינו יכול להשמידם. רדיקלים חופשיים אלו עלולים להזיק ולפגום בקירות התאים בגופנו.
אופן צריכת הגרגרים:
יש לצרוך כ15 ג’ ביום = 2 כפיות.
הגרגרים אינם מאבדים מתכונותיהם בבישול. ניתן לאוכלם כפי שהם, כתוספת לדגני הבוקר, מעורבב ביוגורט, ברוטב לסלט, שייק פירות, גלידה,עוגות ומאפים, לחמים, תבשילים, טחונים (במטחנת קפה) והסמכת מוצרים נוזליים אחרים.
ארוחת בוקר נפלאה ומשביעה הנותנת כוח פיזי ומנטלי, ריכוז,מרץ ומעוררת תכלול יוגורט ביו + כפיות צ’יה3 + כפות קווקר טחון. ניתן להוסיף לתערובת אגוזים ושקדים, תמר, תפוח מגורד.
ארוחת הבוקר מתאימה הן למבוגרים והן לילדים לפני תחילת יום לימודים.
מחיר שלא כמו תוספי מזון אחרים, מחיר גרעיני הצ’יה הוא זול במיוחד ושווה לכל נפש.
גרגרי הצי’ה, אומגה 3 וילדים יתרון ענק של גרגרי הצ’יה הוא טעמם העדין של הגרגרים והיכולת ל”החביאם” בכל מאכל. בכך מהווים הגרגרים פתרון טבעי ואמיתי לאותם הילדים שאינם מסוגלים לצרוך אומגה 3 בדרך אחרת.
גרעיני הצ’יה הם טבעיים לחלוטין, אורגניים, אינם מכילים גלוטן ואינם מהונדסים גנטית.
Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email
Threads
שתפו ברשתות החברתיות!