שמן טוב - רפואה טבעית , רפואה טבעית

התכונות הטובות של הרימון וקליפות הרימון

סגולותיו של הרימון

לפני שתיגמר עונת הרימונים או שפשוט נפסיק להתייחס אליהם כדאי לדעת שתכונות הרימון הופכות אותו לאחת מהתרופות מהטבע הנפלאות ביותר למגוון בעיות בעיקר במערכת העיכול.

 בואו ותקראו על סגולותיו של הרימון והסגולות של הקליפה של הרימון.

אז קודם כל ,גם אם אין לכם סבלנות לקרוא עכשיו את המאמר אז מומלץ:

שתשמרו את קליפות הרימונים שאכלתם!

שטפו אותם היטב, חתכו לחתיכות בינוניות ויבשו על מגש, אפשר בשמש. כשהקליפות יבשות לגמרי אכסנו אותם בכלי זכוכית פתוח. נשמרים כך שנה שלימה

תכונות הרימון וסגולותיו של הרימון:

הקלה וטיפול בבעיות מעיים, ריפוי פצעים, עצירת דימום, הקלה על טחורים, הקלת שלשולים ועוד. 

יש בו ריכוז גבוהה של נוגדי חמצון רבי עוצמה וכן ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין C, ויטמין B5, ויטמין K, ויטמין E, אשלגן ונחושת.

מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות מצאו שרכיבי הרימון ניחנים בתכונות תרפויטיות המאפשרות הורדת רמות כולסטרול, שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מניעת התפתחות גידולים סרטניים, הקלה על דלקת מפרקים ואוסטיאופורוזיס, חיזוק מערכת החיסון, מניעת דלקות וזיהומים, החלקת קמטים, הבהרת פיגמנטציה ועוד. 

מגרעיניו הרבים של הרימון ניתן להפיק שמן ייחודי המכיל כמות גבוהה של אומגה 5 – חומצת שומן שנקראת גם חומצה פיוניקית   והיא חומצת שומן חיונית רב-בלתי-רוויה, הנחשבת לנדירה בשמני הבסיס הידועים והזמינים.

בנוסף, מכיל שמן הרימון חומצה לינולאית ואולאית.

חומצות השומן משמשות  כנוגדות חמצון רבות עוצמה המסייעות לחידוש תאי עור באפידרמיס, מטפחות את העור ומגנות עליו מפני כוויות שמש ופיגמנטציה. 

אמנם רימון זה בריא וכדאי לשתות ולאכול ממנו אבל במידה.

ישנם מחקרים שאומרים שצריכת הרימון ומיץ הרימון בעיקר עלולה להפריע לצריכה התקינה של תרופות שונות. מיץ הרימונים עלול להקטין את המהירות בה התרופה מתפרקת על ידי הגוף, ולכן עלול להגביר את השפעתה ואת תופעות הלוואי שלה.

מומלץ לשים לב כי מחקר טוען כי קיימת קונטראינדיקציה לשימוש עם תרופות נוגדות פירכוסים כגון טגרטול ודילנטין, תרופות נוגדות דיכאון כגון פרוזאק, תרופות לדילול דם (בעיקר קומדין), תרופות שונות להורדת לחץ דם, תרופות להיפרליפידמיה כגון קרסטור ולסקול, משככי כאבים שונים כגון וולטרן ואדוויל

תרופות סבתא מהטבע מקליפות רימונים

סבתא שלי הייתה מקפידה בעונה הזו לייבש את קליפות הרימון כדי שתהיה אספקה שנתית של הקליפה

ועיקר השימוש שלנו בה היא ל:

  • בחילות הקאות גזים ושלשולים -מכינים חליטה (מבשלים 2-3 חתיכות קליפה במים לכמה דקות) ושותים. ההשפעה בדרך כלל היא מיידית .. אפשר להשתמש בקליפות להכין כ2-3 כוסות. ושותים לפי הצורך,עד שהמצב נרגע. בדרך כלל מספיקה כוס אחת או שתיים
  • תולעים במעיים – מכינים חליטה לאחר חליטת הקליפות, יש אומרים לקרר את המשקה, לא חייב, אבל לא להוסיף סוכר. ולשתות על קיבה ריקה.
  • פצעים וכוויות – להקלה על כוויות ופצעים, כותשים קליפת רימון לכדי אבקה דקה שמפזרים ישירות על הפצע. הטיפול יעיל גם בקרב ילדים.
  • טיפוח השיער ומניעת קשקשים –מערבבים אבקת קליפות רימונים עם חינה ומורחים על השיער לפי הצורך. שימו לב שהתערובת מעניקה גוון כהה יותר לשיער ומונעת קשקשים.. אפשר גם לא לכתוש את הקליפות אלא ק להוסיף לאבקת החניה.. זה באמת עובד!!
  • פצעים בפה/ דלקת חניכיים – לזירוז החלמה של פצעים בפה ודלקות חניכיים, מומלץ להשרות שלוש כפות של קליפות רימונים בכוס מים רותחים, לקרר ולגרגר שלוש פעמים ביום. 
  • דלקת עיניים –לטבול פיסות צמר גפן בחליטה צוננת ולהניח על העיניים מספר פעמים ביום.
  • מסכה לטיפוח עור הפנים –מכניסים לבלנדר גרגירים מחצי רימון (עדיף בעלי גוון ורדרד) בתוספת שתי כפיות דבש ושתי כפיות שמן זית. מורחים על הפנים ולאחר עשר דקות שוטפים עם מים קרים

 

השאירו תגובה

השאירו תגובה

עגלת קניות0
אין מוצרים בעגלה!
המשך קניות
0
התחילו שיחה עם נציג
היי 👋
איך נוכל לעזור?