הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
אפשר לאכול בחגים בלי לסבול? כן!
תקופות החגים המגיעה אלינו מלחיצה ומפחידה את מי שנוטים לסבול מבעיות עיכול.
השאלה מה נאכל ואיך נאכל כדי לא לסבול מרחפת באויר וכל זה מול שפע הטעמים והריחות וכמובן שחלק גדול מהמאכלים הם בעבורינו זכרונות מתוקים מבית אבא
אז מה עושים?
אנחנו מבטיחים לכם שאפשר לאכול בלי לסבול! וזה קל ופשוט
הכללים הבאים פשוטים ומקלים על כל בעיות העיכול.
אם תשמרו עליהם, או לפחות על חלק גדול מהם תמנעו את התופעות המוכרות של עצירות וגזים, טחורים ופיסורה,
תשפרו את העיכול וגם תוכלו למנוע עלייה במשקל!
ואלו הכללים:
אכילה איטית ולעיסת המזון בצורה יסודית
זהו הבסיס לעיכול טוב של המזון. אכילה איטית ולעיסה יסודית מאפשרים מעבר המזון ורכיביו בצורה קלה בכל מערכת העיכול והמעי וספיגה טובה יותר של רכיבי המזון החיוניים.
*בחג אנחנו לא ממהרים לשום מקום! תשימו לב שהכנסתם מזון לפה רק אחרי שהקודם נלעס והמשיך בדרכו.
*תניחו את המזלג בין ביס לביס
שילוב ירקות בסעודות
שלבו ירקות בכל סעודה! הירקות תורמים לעיכול נכון ולתחושת שובע.
ירקות מבושלים מומלץ לשלב ירקות מבושלים בכל סעודה. הירקות המבושלים משפרים את העיכול והיציאות .
ירקות חיים
נכון שירקות זה טוב ובריא אבל,ירקות חיים כמו – מלפפון, קישוא, חציל עגבניה, קולורבי הם ירקות הקשים לעיכול. ולכן אנו ממליצים שאלה שהסובלים מבעיות עיכול ונטייה לטחורים ופיסורה, יימנעו מאכילתם או יאכלו אותם מבושלים, מוקפצים או רכים יותר , אחרי השרייה בשמן זית ולימון למשל. וכמובן ללעוס היטב!
(חציל ועגבניה לא מומלצים לסובלים בזמן התקף טחורים/פיסורה
ירקות ירוקים
שלבו ירקות עליים כפטרוזיליה, כוסברה,סלק עלים,סלרי, חסה,כרוב ועוד בכל סעודה. הם עשירים בסיבים תזונתיים וכלורופיל.מסייעים בניקוי הגוף מרעלים ושיפור תהליכי עיכול.
***אפשר לשלב שייקים של הרבה עלים ירוקים, מזונות על כמו מורינגה, גו’גי ברי, שמן קוקוס, תפוח ירוק,שקדים טחונים כארוחת בוקר..
מזונות בסיסיים וחומציים
בשר,עוף,דגים, יין, קפה , כל אלה הם חומציים ואפשר לאכול אותם בהתאם למצב הבריאותי ובמינון לא מופרז. בכל מקרה תמיד נכון לצרף להם ירקות מבושלים או מאודים (מלבד חציל/קישוא/תפוח אדמה/ עגבניה שגם הם חומציים) וכמובן ירקות עליים.
אפשר לאזן את המצב החומצי בסיסי בגוף על ידי שתיית מיץ מלימון בבוקר ונטילת פרוביוטיקה.
אכילת פירות
פירות מתעכלים מהר יותר מכל מזון אחר בקיבה. בעיקר פירות רכים. אכילתם לאחר סעודה דשנה תגרום לכך שעיכולם יושהה והם יתססו בקיבה.
לכן אנו ממליצים לוותר על פירות כקינוח ולאכול פירות בנפרד מהארוחות. או לפני ,או אחרי כמה שעות מסעודה בשרית.
לימון מוסיף המון!
בשר ודגים מעלים את רמת החומציות בגוף, הלימון עוזר לגוף לחזור ל רמת הPH הבסיסית,הופך את הגוף לבסיסי. הוא גם ממוסס רעלים בכבד. מעודד ייצור של אנזימים שחשובים לחילוף החומרים. מחזק את המערכת החיסונית .מונע צרבת, נפיחות, גזים, בחילות והתכווצויות. בנוסף, מאזן סוכר, מרגיע את הכמיהה למתוק ועוזר לירידה במשקל.
מומלץ להתחיל את היום במקום בקפה, בשתיית לימון 1 סחוט עם כוס או 2 של מים,פושרים ולאחר מכן כף שמן זית – כל היום ייראה אחרת!
במשך היום במקום שתייה ממותקת, קפה ,שתו מים עם מעט לימון סחוט.
הפרדת מזונות
בין חלבונים ופחמימות .אכילת פחמימות עם ירקות או חלבונים עם ירקות.
תגרום להקלה מיידית בכ-90% מבעיות העיכול!
בחג קשה יותר ליישם כלל זה ולכן בארוחה רבת מנות, מומלץ לפחות לאכול מעט פחמימה ואז לעבור לחלבון ,או להמעיט בחלבון ולאכול יותר פחמימות.
איזון רמת הסוכר בדם
בחג יש הרבה סוכרים, חלקם סמויים-אנחנו לא ידועים שהם קיימים בין חומרי הגלם (למשל רסק עגבניות! שימו לב שיש רק חברה אחת שמשווקת בלי סוכר! קטשופ ועוד) וכן מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה כדוגמת תפוח אדמה . לאיזון רמות הסוכר חשוב לשלב ירקות ירוקים, דגים כמו סלמון, טונה. שום טרי מומלץ לשלב בסלטים ו חילבה (או כתבלין או גרגרים שלמים לשתות)
שתייה נכונה!
חשוב מאוד לשתות בצורה נכונה
ידעתם ששתייה בזמן הארוחה מקשה ומשבשת מאוד על העיכול?. שתו לפני או אחרי. 1/4 שעה לפני ו1/2 שעה אחרי זה האידיאל.
וכמובן שתו מים! והרבה!. מים עוזרים לעיכול המזון, מנקים רעלים מהגוף ותורמים להרגשה כללית טובה.
קשה לכם לשתות מים? תוסיפו להם לימון/נענע/לואיזה/תמצית תה טעימה
עוד טיפ הוא למלא בקבוק מים של ליטר לפחות ולשתות ישירות ממנו.כך נדע כמה שתינו.
אלכוהול – כמה שפחות! חומצי וקשוח למי שסובל מבעיות עיכול
פעילות גופנית ותנועה
משפרת את זרימת הדם בגוף. מסייעת בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותורמת להרגשה כללית טובה. לא חייבים להיות במצב של “הכל או לא כלום” אפשר להוסיף לסדר יום : 10 דקות של הליכה בקצב רגיל (או סתם טיול בטבע בנחת) לרדת ולעלות במדרגות (עם שקית האשפה זה גם נחשב 🙂 .
עוד טיפ הוא לזוז באמצע הסעודה ..כן,קצת לקום מהשולחן, זה עוזר ועוצר בולמוס של אכילה ומזכיר לנו קצת לנוח וללעוס היטב
פשוט תתחילו לזוז!
תוספי תזונה להקלה על העיכול
פרוביוטיקה -החיידקים הטובים של המעיים מומלץ לקחת כל בוקר למי שסובל באפן קבוע מהבטן.
אנזימי עיכול ניתן לקחת בסמוך לסעודה בשרית ודשנה ומתאימים למי שעיכול בשר ומזונות כבדים קשה לו
סיבי פסיליום – סיבים תזונתיים המקלים על מעבר המזון במעיים . טובים למניעת עצירות (ובכך למניעת טחורים ופיסורה)
עיכולX – תערובת שמנים למריחה המיועדת לטיפול בגאזים וקשיים בעיכול.
שמן אורגנו – שמן נפלא לבליעה שעוזר לטפל ולהרגיע חומציות במעיים. הבחירה הראונה לטיפול בהליקובקטר וקנדידה
ליקוריץ – שורש הליקוריץ לבליעה לטיפול בדלקות וכיבים במערכת העיכול והקלה בכלל בתהליכי עיכול.
מוזמנים לפנות אלינו טלפונית או דרך הווטסאפ : 0502332440 ונתאים לכם את התוספים המדוייקים שיעזרו לכם לעבור את החגים בקלות וקלילות
למוצרים לבעיות עיכול לחצו כאן
אלו הטיפים והעצות שמבטיחים לכם שאפשר לעבור את התקופה בקלות ובקלילות
ולכם כמובן נישאר רק ליישם 🙂
בברכת שנה טובה! שנה של בריאות,שפע ושמחה!