שמן טוב - רפואה טבעית , רפואה טבעית

מונסודיום גלוטומאט

הסיפור של המונסודיום גלוטומאט

מהו המונסודיום גלוטומאט ?

המונוסודיום גלוטמט הוא מלח נתרן של חומצה גלוטמיט. נתגלה לראשונה בשנת 1907 על ידי חוקר יפני בשם קיקונאי איקדה שחקר את מרכיבי הטעם של קומבו – אצת ים הנפוצה ביפן. מדובר למעשה גם בטעם חדש, השונה משאר הטעמים, כיוון שהוא אינו חמוץ, מלוח, מר או מתוק

הטעם החדש קיבל את השם “אומאמי“. בניגוד לטעמים הרגילים, המונוסדיום  לא רק נותן תחושה על פקעיות הטעם בלשון, אלא נקלט בכל רחבי חלל הפה. ומחזק עד מאוד את טעמם של המזונות אליהם הוא הוסף.

על גבי מוצר המזון סימונו יהיה:

  • MSG
  • E621
"מחזקי הטעם הם קבוצת חומרים המוספים למזון בכדי לשפר את הטעם והריח במוצרי המזון המעובדים
והמונוסודיום גלוטמט  הוא משפר/ מחזק הטעם הנחשב לנפוץ ביותר לשימוש בתעשיית המזון."

באיזה מזונות נמצא המונוסודיום?

את המונוסודיום גלוטומט ניתן למצוא במוצרי מזון רבים. הנפוצים ביותר הם אבקות המרק והחטיפים המלוחים המיועדים – לילדים!.
בנוסף נמצא המונוסודיום במזונות הבאים:

  • נקניקים
  • חטיפים מלוחים
  • קציצות מוכנות
  • שניצלים מוכנים
  • רטבים
  • תבלינים מעורבים
  • ומוצרי מזון תעשייתיים אחרים.

השפעתו על הבריאות

MSG שייך לקבוצת כימיקלים הידועים כ”אקסיטוטוקסינים” – חומצות אמינו שמגיבות למוליכים העצביים במוח באופן שהורס תאי מוח מסוימים. (גם הממתיק המלאכותי אספרטיים שייך לאותה קבוצה)

אף על פי שרוב בני האדם אינם רגישים באופן מיידי ל-MSG, קיימת קבוצה של אנשים בריאים בדרך כלל אשר רגישים ל-MSG, שעשויים לפתח מספר תופעות שליליות קצרות טווח (MSG Symptom Complex) לאחר צריכה של רק 3 גרם של מונוסודיום גלוטמט ללא מזון נוסף! צריכת החומר במשך שנים עלולה לגרום לשורת מחלות כרוניות, בהן פגיעה במערכת העצבים המרכזית או במערכת העיכול, אלצהיימר, פרקינסון וסרטן. היא גם עלולה להביא לעלייה ברמת הכולסטרול “הרע”, ה-LDL, ולירידה בכולסטרול “הטוב”, ה-HDL, לעלייה בלחץ הדם ועוד.

תוצאה נוספת של שיבוש פעילות המוליכים העצביים במוח היא תסמינים של תופעות קשב,ריכוז והיפראקטיביות בהווה ובעתיד ולמעשה קיים כיום חשש שחלק מהפרעות נוירולוגיות.  אלה הן תוצאה של פגיעה מוחית שנוצרה עוד בשלב העוברי, כתוצאה מצריכת יתר של מונו סודיום על ידי האמהות.
ישנם אנשים וילדים האלרגיים למונוסודיום והתגובה הזאת אף קיבלה את הכינוי “תסמונת המסעדה הסינית”, היא מתאפיינת בסימפטומים שונים כגון: כאבי ראש, דופק מהיר, חולשהצרבת וקשיי נשימה

על עכברים ומונוסודיום

כשרוצים לגדל במעבדה דור של עכברים שמנים, מזריקים להם עם היוולדם MSG. מחקרים אחדים הראו שכיחות של פגיעות בתאי המוח אצל חיות מעבדה שניתן להן MSG, בעיקר בקרב הצעירות שבהן.

תחליפים:

את אבקת המרק הרגילה אפשר להחליף באבקת מרק שאינה מכילה מונוסדיום.

אפשר גם לחזור לטעמם של התבלינים – כורכום,כמון, חוואי’ג, קארי וגם טעם עשבי התיבול.

חטיפים: חפשו חטיפים שאינם מכילים מחזקי טעם מכל סוג – כל חטיף שברשימת מרכיביו רשומים אותיות,מספרים או המונח מחזק טעם נכללים.

שתפו ברשתות החברתיות!

השאירו תגובה

עגלת קניות0
אין מוצרים בעגלה!
המשך קניות
0
התחילו שיחה עם נציג
היי 👋
איך נוכל לעזור?