הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
פיסורה היא סדק/קרע בפי הטבעת שהמכשול בלרפא אותה ב100% היא התזונה. מנסיון שלנו, המלצות תזונתיות, איך ומה לאכול הם חשובות לריפוי מהשורש.
במאמר זה תמצאו עצות חשובות מאוד שיעזרו לעבור את חג הפסח ,אם אתם סובלים מפיסורה ,כשאתם ממשיכים בתהליך ההחלמה ,בלי לפגוע או לחזור אחורה
למעשה העצות שיעזרו לכם באמת לעבור את החג בקלות זה לא רק מה לאכול אלא גם איך לאכול!!
אם תשלבו את המה ואת האיך, אנחנו מבטיחים לכם שרק תגידו לנו תודה
מה לאכול?
- כמה שיותר מזונות בסיסיים ולא חומציים ונפרט עם דגש על פסח:
- ירקות: הרבה ירקות מבושלים/מאודים/ בתנור.
לא אוכלים את החומציים שהם : חציל,קישוא, עגבניה, פלפל חריף ותפוח אדמה . לגבי התפוח אדמה, נכון שבפסח אוכלים יותר ממנו בחלק מהעדות,לכן אנחנו ממליצים לבדוק איך זה מרגיש בבטן ובכל מקרה לאכול מעט ממנו, עדיף כפירה או לעוס היטב.
דוגמאות לירקות שכן אפשר לאכול בטטה, גזר, דלעת, דלורית, שומר,ארטישוק, שעועית ירוקה וצהובה. שום ובצל מבושלים.
דוגמאות לתבשילים: מרק ירקות, מרק כתום טחון, ירקות בתנור
- ירקות חיים: בריאים אבל, למי שסובל מאחת ממכות שתיארנו למעלה, ירקות חיים לא מומלצים. הם גורמים לגאזים וחלק יסבלו גם מעצירות שיכולה להשפיע על היציאות ויפצעו את פי הטבעת למי שסובל מפיסורה . ולכן, כרוב ,מלפפון, גמבה שהם הבעייתים, או שתקצצו היטב היטב או שתלעסו או שתימנעו.
עומת זאתחסה, ירקות עלים, עלי בייבי הם טובים, רק חשוב שתילעסו היטב.
- קטניות: למי שמותר ורגיל ,אחרי שהושרו לפחות 8 שועת במים ואז בישול (יש שמרתיחים 3 פעמים ושופכים המים כל פעם ויש מי שמבשלים עם סודה לשתייה). עדשים כל הסוגים, חומוס, שעועית. אפונה.
ממליצים שתבדקו איך הקטניות הקפואות מבושלות שמוכרים היום מגיבות לכם בבטן. באופן אישי ,אנחנו מרגישים שהם עוברים בסדר בבטן.
דוגמאות לתבשילים: מג’דרה, תבשיל אפונה, מרק אפונה, סלט עדשים שחורות עם בטטה וגזר מאודים
- בשר,עוף דגיםוביצים נחשבים חומציים ולכן כדאי מאוד לאכול מהם מעט,ללעוס היטב ולכול איתם ירקות מבושלים בשפע.
- מוצרי חלב: מאוד בעייתים בעיקר חלב,יוגורט וכמובן השילוב הרע הוא נס קפה ,קפה עם חלב. הם ממש כמו לשפוך חומצה על הפיסורה!! מומלץ באופן גורף להימנע. יש היום תחליפי חלב בשוק אבל!! שימו לב! במקררים יש חלב סויה /שקדים שהם מפוצצים בסוכר שגם הוא משפיע לרעה על העיכול . לעומת זאת בגיזרת האוכל בריא תמצאו את אלה הבריאים יורת שאין בהם כלל סוכר. פשוט תקראו את האותיות הקטנות
- מצות: יש היום מצות רכות בשוק שאפשר להזמין (מנחת הארץ למשל) שגם מייצרים מצות רכות מכוסמין. וגם אפשר לאכול ממש מעט ולמצוא תחליפים אחרים למשל:
- אורז: אורז בסמטי אמנם הוא לבן אבל מתעכל טוב ושמנו לב שאינו גורם לעצירות. נסו ובידקו איך מגיב לכם.
- לחמניות מקמח תפוחי אדמה: נכון שתפוח אדמה לא מומלץ,אבל ראינו פסח שעבר תגובות טובות למי שסבל מקשיי עיכול , כדאי לנסות. נמכרים בסופרים או להכין לבד.
- פירות – חוץ מפרי הדר, אין בעיה לאכול פירות אלה אם הם קשים כמו תפוח ואגס ואז , או ללעוס היטב היטב או מבושלים ויש עוד כלל חשוב מאוד מאוד!!
פירות מתעכלים מהר יותר מכל מזון אחר בקיבה. בעיקר פירות רכים. אכילתם לאחר סעודה דשנה תגרום לכך שעיכולם יושהה והם יתססו בקיבה. מומלץ לוותר על פירות כקינוח ולאכול פירות בנפרד מהארוחות. או לפני ,או אחרי כמה שעות מסעודה בשרית.
- שמן: שמן זה טוב אם זה שמן טובJ שמן זית, שמן קוקוס, שמן לא כתוב עליו מזוכך.. טחינה היא שומן טוב. שמן לא ישמין אם אוכלים במידה אבל הוא כן יתרום לעיכול טוב וימנע עצירות וקושי להתפנות
- שתייה: נס קפה, קפה שחור הם ממש חומצה כשמדובר במכות של הטחורים/פיסורה ובעיות עיכול. חמוצה,אקונומיקה וכל דימוי שיעלה בראשכם הוא אמת!! ואם תוסיפו לזה גם סוכר לבן וחלב בכלל חגיגה… במקום? תה ירוק, מים, מים עם נענע
- שתייה מתוקה ומתוק בכלל: כל סוגי הסוכר גורמים לתסיסה ותסיסה מובילה ל.. תחשבו על זה.
איך לאכול?
- איכלו לאט ותלעסו היטב. כלל ברזל שקשה לבצע במיוחד כשמחכים לאוכל הרבה זמן או רעבים אבל, אין מה לעשות זה הכלל ראשון והחשוב ביותר. תתחילו לפחות כל ארוחה בכמה ביסים איטיים , הניחו המזלג בין לבין ותלעסו היטב. תחשבו על כך שבכל פעם שאינכם נוהגים לפי כלל זה – אתם יכולים לפצוע את עצמכם שוב ולפתוח את הפצע!!
- ירקות בסעודה שלבו ירקות מבושלים בכל הסעודות וירקות חיים כמו שהמלצנו.
- נסו להפריד בין חלבונים ופחמימות בסעודות: בעיקר אם אתם סובלים מבעיות עיכול או נטיה לעצירות שגורמת לפיסורה. אכילת פחמימות עם ירקות או חלבונים עם ירקות.
בחג קשה יותר ליישם כלל זה ולכן בארוחה רבת מנות, מומלץ לפחות לאכול מעט פחמימה ואז לעבור לחלבון ,או להמעיט בחלבון ולאכול יותר פחמימות.
- כללי שתייה נכונים: שתייה בזמן הארוחה מקשה ומשבשת מאוד על העיכול. נקודה.!!! למרות שנדמה לכם שהאוכל יירד טוב יותר ..עצה היא לשתות לפני או אחרי.
שתו מים! והרבה!. מים עוזרים לעיכול המזון, מנקים רעלים מהגוף ותורמים להרגשה כללית טובה. לא רגילים לשתות מים? תנסו בכל שעה עגולה לשתות כוס, שימו בבקבוק ,נענע, פלחי תפוח, לימון ואפילו תה צמחים. תדאגו לבקבוק משלכם,ככה תוכלו לראות כמה שתיתם.
ועוד כמה המלצות ועצות ושמירה מפני פיסורה
מומלץ להתחיל את היום לימון 1 סחוט עם כוס או 2 של מים,פושרים ולאחר מכן כף שמן זית .הלימון עוזר לגוף לחזור ל רמת הPH הבסיסית, הופך את הגוף לבסיסי מונע צרבת, נפיחות, גזים, בחילות והתכווצויות.
- פרוביוטיקה : החיידקים הטובים של המעיים. נטילת פרוביוטיקה איכותית ,כדור אחד כל בוקר, משפרת את כל מערכת העיכול ומאזנת את היציאות לפרטים נוספים לחצו כאן
- שמן אורגנו: נפלא לטיפול במערכת העיכול! מאזן עודף חומציות בקיבה ומטפל בקנדידה והליקובקטר. טוב וגם למערכת הנשימה,טיפול בסוגי שפעת וחיזוק המערכת החיסונית. לפרטים נוספים לחצו כאן
- מיצוי ליקוריץ: יעיל לטיפול במצבים של אולקוס, כאבי בטן, צרבות
מטפל במחלות דלקתיות ובכיבים של המעיים והקיבה. טוב גם לדרכי הנשימה,שיעול,אלרגיות אביב לפרטים נוספים לחצו כאן - · פעילות גופנית – משפרת את זרימת הדם בגוף. מסייעת בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותורמת להרגשה כללית טובה. גם 10 דקות של הליכה בקצב רגיל תתרום לבריאות, מה שבימים אלה מתאים להנחיית ה100 מטר..פשוט תתחילו לזוז!
- לנשום ולהרגע: חלק מהריפוי הוא לשחרר את הכיווץ שגורם הכאב. לנשום למקום. לנשום בכלל והכל יעבור
משפט אחרון לסיכום..
שימו לב גם שכל העצות טובות ונכונות ומאוד חשובות, אבל, חשוב גם שתלמדו להקשיב לבטן שלכם. תבדקו איך אתם מגיבים למזונות כשרתם אוכלים. טוב או לא טוב. מתאים או מתאים. שלבו את הכל ביחד ואם צריך כמובן תשתמשו בערכת פיסורX ותצליחו לעבור את החג הזה ואת המכה הזו שנקראת פיסורה –בשלום.
גילה ושמעון הלאג