בימים האלו ולא כבזמן ההוא,
יש מודעות גדולה ורצון לצרוך מוצרי מזון שהם בריאים יותר.
ומה יעשו היצרנים שרוצים למכור לנו מזונות שאינם בריאים?
“מחפשים” אותם היצרנים לכאלה!
איך הם עושים זאת?
במילים וביטויים מעולם הבריאות הרשומים בצורה בולטת ומודגשת בצד הקדמי של האריזה.
כמו למשל: מכיל ויטמינים ולפעמים פירוט הויטמינים, ללא חומר משמר, ללא כולסטרול, בתוספת חלבון מהצומח, אפוי, מועשר ועוד …
מעצבן אבל,היצרנים סומכים על כך שאנחנו לא באמת מבינים את משמעות המילים ובעיקר את הקשר שלהם למוצר!!!
אבל מהיום – ונהפוך הוא! את האריזה ואת חוסר הידיעה.
הרי בצד השני של האריזה,באותיות הקטנות (ולפעמים קטנות קטנות ) רשומים כל המרכיבים ושם-אסור לשים מסכות.
וככל שתתמחו ותלמדו לקרוא נכון את מה שהמוצר באמת מכיל- תהיה לכם בחירה אמיתית – לקנות או לא ? לאכול או לא?
אז איך קוראים ומה מחפשים?
– איפה הסוכר מסתתר? ככל שמקומו ברשימה הוא גבוה יותר כך תכולתו במוצר גבוהה יותר! (ויטמינצי’ק?)
– פרקוטוז, גלוקוז,סירופ תירס הם סוכר! בכמה מוצרים תמצאו גם וגם וגם (קורנפלקס אולי?!)
– נתרן/מלח שימו לב לכמויות! הכמויות הגדולות מסתתרות בדרך כלל בחטיפים לילדים.
– מה כמות השומן? באופן כללי וגם כמה שומן מוקשה/שומן טראנס יש במוצר?
– כתוב ללא חומר משמר? זהירות! משפרי טעם, מעבים ועוד הם גם גרועים!
– תזכרו שמונו סודיום גלוטומאט הוא משפר טעם
– פוספאטים זו מונח כולל לכמות נכבדה של חומר הראוי לאבקות כביסה ולא למזון
– מספרי הE מספרים לנו על המצאות של חומרי צבע,טעם,שימור,התפחה וכל מיני שאין חובה לקרוא בשמם (אבל הם שם והם לא בריאים)כמה שפחותE יותר בריא!
לסיכום ,
הכי חשוב, אל תתפתו למילים ה”מפוצצות” על קדמת האריזה.
לימדו לקרוא את האותיות הקטנות קטנות שמתחבאות- מאחורי המסכה!
רק בריאות!ושמחה זה הכי בריא!
|