שמן טוב - רפואה טבעית , רפואה טבעית

חשוב לדעת לקראת ט”ו בשבט על פירות משובחים ופירות שאינם משובחים

אין צורך אפילו במבט קטן אל לוח השנה כדי לדעת שט”ו בשבט מגיע . הרי חודש לפני, כל החנויות מציגות לראווה שפע עצום של פירות ופירות יבשים ורובם – תוצרת טורקיה,סין ותאילנד.

ולמה זה חשוב בכלל לדעת מהיכן הגיעו כל אותם פירות מיובשים לפני שהם מגיעים לצלחת שלנו?

כי כולם – זוהרים בצבעים עזים, ונוצצים ומנצנצים, מושכים את העין  כתוצאה מהכמות הבלתי מבוקרת של חומרי השימור,הזיגוג, וצבעי מאכל מהגרועים ביותר!

אנו לא רוצים לקלקל את חגיגת הפירות ובכל זאת,

נזכיר שמסיבת היום הולדת היא לאילנות שנשתבחה בהם ארץ ישראל

 

מדוע בעצם מייבשים את הפירות בעזרת חומרים תעשייתים ומדוע הם גרועים ?

כדי לזרז את תהליכי ייבוש הפירות ולהעניק לפרי המיובש חיי מדף ארוכים, משתמשים  בשיטת ייבוש תעשייתית המונעת את איבוד הצבע וקלקול הפירות ומדגישה את צבע הפירות במיוחד את הבהירים כמו צימוקים או משמשים.

לשם כך משתמשים  בחומרים משמרים, סולפטים הידועים כמזיקים לבריאות והעלולים לגרום לתופעות לוואי שונות כעיכוב בהטמעת ויטמינים חיוניים מקבוצת B. ותופעות אלרגיה נוספות.

 

יש מי שסובל יותר מאחרים משימוש בחומרים משמרים

הסובלים הם במיוחד אלה הסובלים מאסתמה. אלה הרגישים יותר במערכת הנשימה כמו גם ילדים ומבוגרים שמתמודדים ולא בקלות עם מחלות החורף השונות ומערכת חיסון ירודה.

 

חליטת הפירות היבשים  במים לזמן קצר תוציא מהם רק חלק קטן מהכימיקלים.

 

מוזמנים להכיר את החומרים המשמרים הבאים שהם הנפוצים בשימוש בפירות יבשים:

דו תחמוצת הגופרית E220

משמש להארכת חיי מדף,שימור פירות וירקות והלבנה וחיטוי מזון. גז דו תחמוצת הגופרית הוא מזהם אויר מסוכן . באוויר הפתוח, מגיע בעיקר מבעירת דלק מכוניות. מכיוון שהוא מסיס מאוד במים קרים נעשה בו שימוש בייצור מי אש!! חומצה רעילה זו היא הבסיס לכל קבוצת המשמרים –סולפאטים וסולפיטים.

 

פוטסיום סורבאט  E202

חומר קוטל פטריות וחיידקים המיוצר מחומצה סורבית. עלול לגרום לתגובות אלרגיות אצל בני אדם רגישים.

במבט קצר אל התוויות הקטנות שעל גבי המשקאות הממותקים,ארטיק קרח, איגלו,גבינות ועוד מוצרים רבים ,תגלו ש2 החומרים המשמרים הללו הם הפופולאריים ביותר!

 

מלח לימון

ידוע גם כחומצה ציטרית 330E –מצוי באופן טבעי בכל צמח, משמש כנוגד חמצון  ומטרתו בעיקר לדכא ולהפחית השפעות מזיקות של מלחי מתכות מסיסים. גם מלח הלימון עלול לגרום לתופעות לוואי לאנשים רגישים.

 

חומר זיגוג –E905

תוצר של תעשיית הנפט. תוסף זה נמצא כקשור לסרטן הקיבה.

 

האם המספרים והשמות נראים לכם מוכרים למדי? סביר להניח שפגשתם אותם על עוד מוצרים! שתייה מתוקה,גבינות ועוד ועוד

 

במקום פירות מיובשים וצבועים תעשייתית, אפשר להלל, ולשבח ולאכול את פירותיה של  ארץ ישראל:

 

תמרים

עשירים בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים שמונעים מחלות לב וסרטן המעי הגס ותורמים לחיזוק העצמות.

למרות שהתמרים מכילים כמות גבוהה יחסית של סוכרים, מחקרים גילו כי אכילת 100 גרם תמרים ביום,לא גורמת לעלייה ברמות הסוכר בדם אלא משפרת את איכות הכולסטרול ורמות השומנים (טריגליצרידים) בדם יורדות האופן משמעותי לאחר כחודש של אכילה יום יומית.

 

רימונים

מכילים את הוויטמינים C,B,E ועשיים בטאנינים שהם נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) רבי עוצמה.למעשה ברימון יש יותר נוגדי חמצון מאשר בחמוציות, יין אדום, או תה ירוק.

הרימון  חשוב לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.מנקה עורקים, מוריד לחץ דם סיסטולי ומפחית כולסטרול. מסייע לחיזוק מערכת החיסון, מהווה מקור טוב לברזל ומומלץ לסובלים מאנמיה וחולשה. עוזר בבעיות עיכול שונות. מסייע לדלקת פרקים, דלקת חניכיים, מסייע בטיפול בסרטן השד ועוזר להחלמה מסרטן הריאות וסרטן הערמונית. מטפל בתופעות גיל המעבר. מונע הזדקנות מוקדמת של העור. –אפשר להכין גם מיץ רימונים!

 

ענבים

אחד ממקורות התזונה העשירים באנטיאוקסידנטים טבעיים (נוגדי חמצון).
מכילים למעלה מ-1,600 תרכובות אנטיאוקסידנטיות פעילות מסוג זה כשהבולטות שבהן הן הרסברטרול והאנתוציאנינים – נוגדי חמצון מסוג פוליפנול שנמצאים בעיקר בענבים אדומים. מחקרים רבים הראו את יכולת תרכובות אלו להגן מפני התפתחות סרטן, טרשת עורקים, קטרקט ואף האטת תהליכי ההזדקנות והורדת לחץ דם.

תאנים

עשירות מאד בברזל

 

אננס

עשיר בברומלין, אנזים העוזר בעיכול חלבונים, מוריד נפיחות טוב למי שסובל מדלקות פרקים.

 

משמש

עשיר מאד בברזל ובמינרלים נוספים, מזון איכותי מאד לילדים.

 

פאפאיה

מכילה את האנזים פפאין המקל על העיכול. טובה בסלט פירות, גרנולה ועוד.

 

בננה

עשירה בקבוצת ויטמין B, טובה כנשנוש אחה”צ,בנסיעה או בעבודה, מומלץ לילדים, לפני בית הספר או לדרך.

 

שזיפים

עוזרים להסדיר את מערכת העיכול ( אחרי השרית לילה, שותים בבוקר את המים )

 

חשוב לדעת ולזכור

*בפרי המיובש עולה באופן יחסי ריכוז הפחמימות, החלבונים, השומנים והסיבים שבפרי. כמו כן עולה ריכוז הויטמינים  B ו-E שבפירות.

*יש לזכור כי הפירות היבשים מכילים הרבה סוכר והרבה יותר קלוריות מאשר פירות טריים בהתייחס לכמות הפרי.

*פירות יבשים ללא סוכר אינם פירות אורגניים!!!! הם עדיין עמוסים בשפע של חומרים משמרים

 

ט”ו בשבט הוא זמן טוב לבקש גם על כך שנזכה לרצות ונשמח במאכלים הבריאים וכל טוב הארץ!

 

 

 

 

שתפו ברשתות החברתיות!
עגלת קניות0
אין מוצרים בעגלה!
המשך קניות
0
התחילו שיחה עם נציג
היי 👋
איך נוכל לעזור?