הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
חם ואין אנרגיה. חופש גדול וארוך. קיץ. וכמה זה קשה להסתובב ברחובות (אם אין ברירה) ולהרגיש את החוסר אנרגיה.
וכמה כיף זה שהיום בכל עיר רחוקה וקטנה (כמו צפת שלי) אפשר למצוא בחום היום דוכן שמציע און ליין – שפע עצום של פירות וירקות –כוס מיץ או שייק סחוט טוב הרבה יותר מכל “משקה אנרגיה” – באחריות!
ולא רק ברחוב, אולי בירכתי הארון מטבח גם לכם יש כזו מכונה שמחכה לגאולה?
למה מיץ ואיזה מיץ במאמר הבא:
ירקות ופירות = שפע של בריאות!
ירקות ופירות טריים מכילים כמות רבה של רכיבי תזונה – ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל, וחומרי מרפא מגוונים ורבים החשובים החיוניים לבריאות, חיזוק מערכת החיסון ומניעת זיהומים.
כשהרצון הוא להבריא ולאזן את מערכות הגוף, נדרשת כמות גדולה של ירקות ביום והדרך היחידה לספק אותם לגוף- היא לסחוט ולשתות!
זה הזמן לנצל את כל היתרונות הבריאותיים של הטבע בלגימה אחת,כל כוס תוסיף בריאות! ואם תקפידו על כוס בכל יום – תראו תוצאות נפלאות!
מיצים אפשר לסחוט במכונה או אפשר גם בבלנדר (מה ששומר על רמת סיבים גבוהה)
לסחיטת מיצים קשים יש יתרונות ריפוי רבים:
בהכנת המיץ במסחטה הסיבים אינם נסחטים ולכן מתאפשרת ספיגה מהירה מאוד של רכיבי התזונה במהירות ללא צורך בהשקעת מאמצי עיכול רבים מצד הגוף.
תוך 15 דקות בלבד! מגיעים למחזור הדם כל רכיבי התזונה הנפלאים ןמעניקים לגוף שפע של בריאות, ניקוי , חיות וכוח.
המיצים מזרזים את המטבוליזם ואת תהליכי ניקוי הגוף מפסולת ורעלים ומסייעים כטיפול תומך במחלות אקוטיות וכרוניות שונות.
חומצה בסיס – מאחר ורוב הירקות והפירות הם בסיסיים בדם, שתיית המיצים תורמת באופן יום יומי לאיזון בין חומצה ובסיס בגוף .-
מונעים עצירות!
מתי מומלץ לשתות
מומלץ לשתות את המיץ בבוקר על קיבה ריקה, בין הארוחות או כתחליף לארוחת ביניים.
המינון המומלץ לצורך קבלת אפקט טיפולי הינו לפחות כוס אחת, פעם ביום, או לפחות 3 פעמים בשבוע.
השילוב בין ירקות ופירות
רצוי לא לערבב מיצי פירות עם מיצי ירקות למעט תפוח או אגס וזאת בכדי למנוע מצבים של גזים ונפיחות בבטן.
בניגוד למיצי ירקות, מיצי פירות מכילים כמות רבה יותר של סוכר ונחשבים לעתירי קלוריות. לכן, רצוי לדלל מיץ שמבוסס על פירות עם רבע כוס מים, בכדי לדלל את ריכוז הסוכר ולמנוע העלאה של האינדקס הגליקמי.
מיץ גזר הינו נפוץ מאוד ונחשב לבעל ערך תזונתי רב, אך גם הוא מכיל כמות רבה של סוכר ולכן רצוי לדלל אותו עם מים, להוסיף לו כף שמן , לשלב עם ירקות אחרים, או להסתפק ב-2-3 גזרים בינוניים בכוס מיץ אחת.
מכונת מיצים מומלצת
כדי להתמיד ולא להתייאש מסחיטה יום יומית חשוב להשתמש במכונה טובה.
מכונה טובה היא:
בעלת פתח קיבול רחב-כך שהיא מונעת את הצורך לחתוך כול ירק לפלחים קטנים (חוסר זמן).
פעולת סחיטה חזקה לפחות 95%, כדי שייסחט מקסימום של מיץ.
בעלת נפח מנוע חזק, שתחזיק מעמד לאורך ימים ושנים.
באופן אישי ויום יומי, אנו מכירים ומשתמשים ומאוד שמחים בברוויל brevill דגם 95 שעונה על כל הקריטריונים. יש לה גם מכיל איסוף פסולת נוח –שמאפשר שימוש נוסף במה שנותר וחוצץ להפרדת הקצף מהמיץ.
ספר מומלץ לרכישה:
האנציקלופדיה של המיצים, מתכוני מיצים לבריאות וחולי/פט קרוקר וסוזן איגלס הוצאת פוקוס
וכדי שתדעו בדיוק מה אתם מקבלים בכל לגימה של טעם נפלא, הכנו רשימה מקוצרת של סוגי ירקות ופירות
התכונות הבריאותיות של ירקות ופירות
בשבוע שבעבר הרחבנו על היתרונות הבריאותיים של סחיטת ירקות ופירות במסחטה ובלנדר.
הפעם נפרט במה מועיל כל ירק ופרי לבריאות
תפוח ירוק – מסייע לחיזוק כללי ולניקוי הגוף. הסדרת עיכול והמרצת כבד. מפחית רמות כולסטרול, מגן מפני צניחת רמת הגלוקוז. עשיר בויטמינים :A.C. מעלה את רמת הורמון האסטרוגן בדם ובכך מסייע לתופעות גיל המעבר. מהווה בסיס לכל מיץ ניקוי. אין להשתמש בגרעינים.
גזר – נוגד חמצון ונוגד סרטן, מכייח, מגן על העורקים, מפחית רמות כולסטרול בדם ומונע עצירות.עשיר בA, CB ברזל וסידן. מונע היווצרות של אבנים בכליות ומקל על הסובלים מדלקת מפרקים.
כרוב – מסייע לבניית מערכת החיסון, נפלא לאנמיה ולריפוי ומניעה של כיבים במערכת העיכול וסרטן המעי הגס
סלק – שורש הסלק עשיר בויטמין A ובטאין , אנזים המזין , מנקה ומחזק את הכבד וכיס המרה.
סלרי – טוב למיגור חיידקים.
קישוא- פועל כניגוד חמצון, עשיר בויטמיניםA וC.
אגס – מגן על המעי הגס, עשיר בויטמיןC .
ענבים – נוגדי חמצון, נוגדי נגיפים ונוגדי סרטן.
לימון – עשיר בויטמיןC , נפלא לאיזון החומצי בסיסי בגוף!
פטרוזיליה – נוגד חמצון, מחזק את הגוף, משפר עיכול ומעודד השתנה-שוטף את הכליות. ולכן עוזר לסלק עודפי מים.
כוסברה – מרגיע את דרכי העיכול, משפר ספיגה ועיכול של מזון,
זנגוויל (גי’נג’ר)-נגד בחילות, דלקת מפרקים שגרונית, וכאבי ראש. נוגד דלקות, מעודד זרימת דם בגוף, מכייח, מרפא שרירים, מעודד הזעה, סופח גאזים ממערכת העיכול ונוגד חמצון. מגביר את הספיגה של רכיבי המזון לגוף., מגן על הכבד מפני רעלים.מונע היווצרות כיבים במערכת העיכול.ממחזק כל תרכובת –לאיזון המאזן החומצי בסיסי!
תמר- עשיר בויטמינים B1,B2,B3 אשלגן, ברזל,זרחן,חלבון. מספק אנרגיה ותמ מגהול מאזן סוכר בדם.
רימון – מכיל ברזל ואשלגן. מטהר דם, מסייע לגודש בכבד ודלקת פרקים. בעל תכולת סוכר גבוהה ולכן בעלי סוכר גבוה צריכים להיזהר ולשים מעט
בננה-פצצת אנרגיה! עשירה באשלגן,ברזל,סידן וחלבון. טובה להסדרת פעילות מעיים,עצירת שלשול ,אולקוס.
מנגו – עוזר לטיפול במחלות הסימפונות והריאה,דלקת כליות וחומציות יתר
מרשמים למיצים
מיץ ניקוי כללי ירוק: תפוח ירוק+ 1 לימון + 1 מלפפון+1 קישוא+1/2 צרור פטרוזיליה+1/2 צרור כוסברה (לא חייב)
מיץ מרענן של אחה”צ-מחזק את הגוף ונותן אנרגיה: 1 תפוח ירוק+1 לימון+צרור נענע. לסחוט על מצע קרח
ניקוי כללי של המעי הגס, הכליות, הכבד והשלפוחית:
4 גזרים, 1/2 סלק אדום, פטרוזיליה, 1 מלפפון, 1/2 תפוח עץ, 1 ס”מ שורש ג`ינג`ר טרי (זנגביל(.
שייקים ירוקים
5-6 עלי חסה+1מלפפון אפשר גם סלרי +חופן נבטים+ פרי ירוק: אגס, קווי או תפוח + תמר מיובש ללא גרעין +מים לפי הצורך והסמיכות. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, ללא המים, טוחנים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות שאתם רוצים.
צרור פטרוזיליה או כוסברה + חופן תרד או מנגולד+ מעט נענע+ כף שקדיה או טחינה +כף זרעי פשתן או צי’ה +מים קרירים לפי הצורך בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה.
לכל השייקים ומיצים אפשר להוסיף כיד הדמיון והמלאי במזווה! אפשר להוסיף גם מזונות על כאבקת
ספירולינה/אצה כחולה ירוקה/מורינגה/ גוג’י ברי/ פירות יער/שמן קוקוס
גילה הלאג שמן טוב רפואה טבעית