הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
לעיסת המזון היא הפעולה הראשונה בשרשרת עיכול ופירוק המזון.
תהליך העיכול מתחיל כבר בחלל הפה.
בלעיסה – המזון עובר פירוק מכני ומתחיל תהליך הפירוק הכימי שלו על ידי הרוק שמופרש מבלוטות הרוק. הרוק מכיל אנזים בשם מילאז, שתפקידו לפרק פחמימות וכך הוא מאפשר לספוג סוכרים פשוטים ישירות למערכת הדם. בנוסף מופרש בחלל הפה חומר בשם “מוקוס” שמדביק יחד את חלקי המזון ומקל עלינו לבלוע אותם.
אם כך,
אם המזון לא נלעס היטב, המשך המסע שלו במערכת העיכול לא יהיה קל יותר והוא בהחלט משפיע לרעה על כל מה שקשור למערכת העיכול ועיכול המזון עד ליציאה החוצה !!
אם אתם סובלים מבעיות עיכול שונות/כאבי בטן/גאזים/צרבות/שלשולים/עצירו/טחורים ופיסורה אז תדעו שאפשר לשפר באחוזים גבוהים!! את כל הסבל וזאת רק מלעיסה טובה של המזון!!
אבל,
כמה מאיתנו באמת לועסים היטב את האוכל? ומה זה נקרא לעיסה טובה?
כמה מאיתנו עוצרים להתבונן על המזון לפני שהוא נכנס לפה? מרגישים את טעמו באמת?
בהתבוננות, אפילו על עצמי ועל הסובבים אותי גיליתי שרובינו רחוקים מאוד, בעיקר בשנים האחרונות מלעיסה טובה של המזון!!
אולי זה אורח החיים המהיר שבו נדמה לנו שאין זמן לכלום, אולי זה ההתמכרות למסכים שגורמת לנו להיות צמודים למסך גם בזמן האוכל, אולי זה הלחץ הפנימי והעולמי שמשפיע על תנועות הגוף שלנו?
אם יש מודעות, יש תקווה.
תבחרו ארוחה אחת ביום שבה ואפילו רק לחמש דקות אתם בוחרים להיות במודעות לפעולת האכילה ולעיסה.
-התבוננות על המזון לפני שמתחילים לאכול. מה יש בצלחת? צבעים,ריחות, מרקמים
-אפשר לברך או להודות על המזון. לא מובן מאליו שאפשר לאכול..
-לקחת ביס ולהניח את המזלג בחזרה
-ללעוס, בנחת וכמה שיותר. להרגיש את פעולת הלעיסה.
וזהו..
כמה דקות. כל יום ,בארוחה אחת . לא לוותר על כך! יכולה לעזור לשנות הרגלים ולשפר את איכות החיים.