הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
אפשרי להכין משלוח מנות מיוחד שיהיה גם טעים וגם בריא. אני יכולה להבטיח לכם מניסיון של שנים
א. משלוחי מנות המכילים מאכלים המתאימים לסעודת פורים מתקבלים בברכה הרבה יותר ממשלוחי מנות מפוארים ועתירי סוכר שלרב ממשיכים דרכם הלאה והלאה והלאה ואפילו ובחזרה אליכם
ב. מאכלים מיוחדים ומעט שונים (וגם טעימים!) במשלוח מנות, זכורים לטוב גם אחרי פורים!
השתכנעתם? הכנו לכם מקבץ מתכונים מעניינים ומיוחדים הכוללים סלטים מיוחדים, לחם בית טעים וגם דגים.
מוזמנים להדפיס את הקובץ המצורף או לגלול כדי לקרוא!
סלטי ירקות מיוחדים
את סלטי הירקות הבאים ניתן להכין כמה ימים מראש, טעמם מתמזג ומשתבח עם הזמן.
אפשר להכפיל,לשלש ולשנות את כמויות המרכיבים ולפי הטעם
סלט מיוחד מספר 1
מצרכים:
1 שומר,1 פלפל חריף,1 צנון,1 קולורבי,1 גזר,1 בצל ירוק, 1גמבה
אופן הכנה:
לקצוץ את הירקות לקוביות.
להוסיף לימון סחוט ומלח לפי הטעם.
סלט מיוחד מספר 2
מצרכים:
3 גזרים גדולים או 5 בינוניים
1צנון גדול
1 פלפל ירוק חריף
3 עלי בצל ירוק
1-3 שיני שום כתושות
1/2 צרור כוסברה
שמן קנולה,מלח,לימון ומעט חומץ – לפי הטעם
אופן הכנה:
לגרור (לגרד) בפומפייה או מערבל מזון את הגזר עם צנון. להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ, בצל ירוק קצוץ ,שום כתוש ותיבול לפי הטעם.
ניתן גם לחתוך כגפרורים
סלט מיוחד מספר 3
מצרכים:
3 ראשי שומר
3 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור כוסרה או פטרוזליה או שניהם גם יחד
לימון,מלח, מעט שמן ופלפל גרוס שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
חותכים כל שומר לחצי,שוטפים היטב וחותכים שוב לרצועות דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
פחות מיוחד אבל טעים! סלט “מסיר” – ירקות
גמבה אדומה,צהובה, קולורבי,גזר,שומר, פלפל חריף אחד, מיץ מלימון אחד, מעט שמן קנולה
אפשר להשתמש בכל הירקות או להשתמש במה שיש במקרר. פורסים את כל הירקות לרצועות דקות מתבלים וזהו.
סלט זיתים לממהרים ולחוצים
קופסא של זיתים מגולענים
1 לימון מקולף וחתוך לרבעי פרוסות דקות
1 פלפל ירוק חריף ( לא חייב)
כפית או שתיים של פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה (במקום פלפל חריף)
מעט שמן זית
מערבבים את כל המצרכים יחד
סלט טחינה ירוקה
1 קופסא טחינה מלאה
3-5 שיני שום,
מיץ מ1 לימון סחוט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ירוקה:
הירוקה מורכבת מכל מיני ירוקים אפשר לטחון את כל המרכיבים ביחד או לשנות, להפחית כמויות ומרכיבים לפי הטעם
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
3 גבעולי בצל ירוק
3 עלים סלרי (לא גבעולים)
1/4 או יותר צרור נענע
לטחון את כל הירוקים ,להוסיף שום כתוש, טחינה ותיבול לפי הטעם.
אופציה נוספת היא טחינה מתובלת בבזיליקום.
ואוהבי החריף יכולים להוסיף 1/2 עד 1 פלפל חריף.
סלט טחינה על מצע חצילים קלויים
מצרכים:
מספר חצילים לפי הצורך (הכמויות מספיקות ל3 חצילים קטנים)
קופסת טחינה מתובלת או להכין טחינה בטעם רגיל ,או טחינה ירוקה
מעט צנוברים או גרעיני דלעת חצי כתושים
אופן הכנה:
לקלות את החצילים. אפשר לקלות בתנור בחום בינוני גבוה. לחרוץ בסכין את בשר החציל מעט לעומקו למנוע פיצוץ חצילים…דרך מהירה יותר ובריאה פחות היא עיטוף כל חציל ב2 שכבות נייר אלומיניום וקלייה על הגז. החציל הופך קלוי בתוך כמה דקות.
את החצילים הקלויים יש לקלף ולהשאיר שלמים . להשאיר את ראש החציל במקומו. להניח אותו בכלי הגשה/צלחת/חמגשית ולחתוך לאורכו , לפרוס–כצורת מניפה.
על המניפה שופכים את הטחינה ומעליה מפזרים צנוברים,גרעיני דלעת או פטרוזיליה.
חומוס ביתי מבושל
את סלט החומוס הביתי אפשר להכין בכמה דרכים. זו אחת מהם
מצרכים:
1/2 ק”ג גרגרי חומוס לא מבושל (עדיף קטנים)
טחינה גולמית ,עדיף משומשום מלא או טחינה מתובלת
שיני שום כתושות, מיץ מלימון טרי, מלח, כמון, לפי הטעם. מים לפי הצורך
אופן הכנה:
להשרות גרגרי חומוס במים .ל12 שעות אפשר גם להחליף מים לאחר 12 שעות ולהשרות לעוד 12 שעות (ההשריה מקלה על בעיות העיכול)
לבשל את החומוס בסיר לחץ כ-30 דק מהרתיחה או בסיר רגיל לכמה שעות. בבישול בסיר רגיל מומלץ לנקות קצף וקליפות חומוס מדי פעם.
שום – ניתן להוסיף ראש שום בזמן הבישול ואז טעם החומוס יוצא יותר מעודן ופחות שומי… או להוסיף מספר שיני שום כתושות בזמן הטחינה.
כשהגרגרים מוכנים,יש לשטוף אותם היטב מהקליפות .
למעוך בקוצץ ירקות (מג’ימיקס) היטב ולהוסיף בזמן הטחינה,בהדרגתיות, את הטחינה הגולמית או טחינה מתובלת עד לקבלת המרקם הרצוי, אפשר להוסיף מים לפי הצורך. הטחינה יכולה להיות או מעט “גסה” במרקם או רכה יותר – לפי הטעם.
להוסיף לימון סחוט,שום כתוש ותבלינים לפי הטעם.
תוספות לסלט החומוס
את סלט החומוס אפשר לעטר על ידי הוספת מרכיבים היוצרים טעמים שונים ומיוחדים. את התוספת מניחים כמובן מעל גבי סלט החומוס ואת סלט החומוס הזה ניתן לשלוח בחמגשית קטנה עם מכסה או כסלט בקופסא.
תוספת מספר : לפזר שמן זית ומעליו כמות די נדיבה של פפריקה
תוספת מספר : לפזר שמן זית ומעליו רבעי ביצה קשה אפשר גם להוסיף רבעי בצל. אפשר לפזר מעל הכל אחד או את כל התבלינים הבאים: מעט כמון,כורכום ופפריקה
תוספת מספר : לטגן 1 בצל, להוסיף ¼ חבילת חומוס או פול מבושל\ 2 שיני שום כתוש, מעט כורכום,מלח,כמון,מיץ לימון,פפריקה ושמן זית, לבשל כמה דקות ביחד למיזוג כל הטעמים. להניח כף מהתערובת במרכז כל מנת חומוס. מנה זו נחשבת למשלוח מנות שלם!
תוספת מספר : לערבב חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה (אפשר גם אחד מכל אחד) 3 גבעולי בצל ירוק . לפזר שמן על החומוס ומעל את התערובת.
תוספת מספר : לפזר שמן זית ומעליו חופן צנוברים, פפריקה מתוקה.
תוספת מספר : ניתן גם לפזר מעל החומוס ושמן הזית – כמה קציצות פאלאפל ובכך לצאת ידי חובה למהדרין!
דגים
מתכון מנצח לדג בתנור
(באמת מתכון מנצח-מתאים גם לילדים שלא אוהבים דגים וגם למבוגרים שכאלו..)
דגים שלמים או פרוסות דגים מתאימים למתכון זה ,אפשרי שיהיו טריים או קפואים רק הקפידו על קניית 100% ולא 80% דג!
מתאימים דגי פורל, מושט, סלמון שלם או מחולק אפשריים גם דניס ונסיכת הנילוס.
מצרכים ל8 מנות:
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס רוטב סויה. אפשר גם להשתמש ברוטב סויה פחות איכותי –מה שנקרא רוטב סויה בסגנון סיני
1/4 או פחות כוס שמן קנולה/זית
3-5 שיני שום כתושות
מניחים את הדגים במגש
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, שופכים על הדגים. מכסים ואופים 20 דקות בתנור.
ניתן להגיש בתוספת אורז לבן, בורגול, קוסקוס
לקס סלמון אמיתי!
מעדן של ממש. קל להכנה. יש לקחת בחשבון שכדי שהסלמון יהפוך ללקס דרושים 48 שעות.
מצרכים:
דג סלמון , מלח גס
אופן הכנה:
יש לקחת סלמון ללא עור. מומלץ הסלמון הארוך. את הסלמון יש להניח בקופסת פלסטיק כשהוא עטוף במלח גס מכל הצדדים . יש לשים מלח במידה,כדי שלא יהפוך מלוח. במשך ה48 שעות יש להפוך ולנער את הדג לפחות פעמיים.
לאחר 48 שעות, מוציאים ושוטפים היטב את הדג. מכניסים למקפיא למשך של 30 עד 60 דקות כדי שיקפא מעט ואפשר יהיה לפרוס אותו לפרוסת דקות של 11/2 ס”מ לערך.
אפשרויות הגשת הלקס סלמון:
א.להניח בצלחת הגשה ארוכה עלי חסה שטופים ועליהם פרוסות סלמון.
ב. לחתוך אבוקדו לחצי וכל חצי לפרוס לפרוסות. למזוג על האבוקדו מעט מיץ לימון. להניח בכלי הגשה ומעליו את פרוסות הסלמון.
ג. לערבב את פרוסות הסלמון עם 1 בצל פרוס דק דק. להוסיף ככף מיונז (עדיף תוצרת בית) וקורט חרדל. לערבב היטב ולהגיש.
פיתות מקמח מלא
ניתן להשתמש בכל מרשם מוצלח או לחלופין במרשם זה שנחשב למוצלח ביותר!
מצרכים:
1 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמן
5-7 כוסות מים רותחים
תערובת של :
2 כפות קצח + 2 כפות שומשום+ כף מלח גס. ניתן להוסיף גם שומשום שחור
שמן זית
ביצה
אופן הכנה:
מניחים בקערה לפי הסדר :שמרים,סוכר, קמח, מלח. מערבבים,מוסיפים שמן,מערבבים ומתחילים להוסיף מים. כמות המים משתנה מקמח לקמח ובהתאם לעונה לכן ליצירת בצק גמיש ,הכמות נעה בין 5-7 כוסות. לערבב היטב. ,ללוש כמידת האפשר. להתפיח במקום חמים לפחות שעה ,באמצע זמן ההתפחה מומלץ לחבוט מעט בבצק.
להכנת הפיתות- יש לרדד במערוך או לצור בידיים פיתה בצורת אליפסה. על הפיתה בעזרת האצבעות ניתן לצור כמו כמעט חורים.
על הפיתה: לערבב 1/4 כוס שמן ו1 ביצה ולמרוח על הפיתה. על זה יש למרוח את תערובת הגרעינים . לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהפיתה רכה
*טיפ – אפשר להכין את הבצק לילה לפני, להשאיר לתפיחה במקרר. בבוקר מוקדם להוציא ולהכניס לתנור שאינו דולק וחומם מעט מראש להתפחה נוספת. חוסך זמן וכך אפשר לשלוח פיתות חמות לסעודת הפורים.
עוגת פרג מכוסמין
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין (או קמח מלא)
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
1/4 1 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות
1/2 1 כוס חלב סויה/ פרה/ אורז
3/4 כוס שמן, רצוי מכבישה קרה
3/4 כוס פרג טחון
כפית קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החמרים (רצוי לערבב קודם את החמרים היבשים, ואז להוסיף את שאר המרכיבים, ולערבב שנית). אופים ב – 180 מעלות, כחמישים דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
אפשר גם לאפות בתבנית מאפינס, ולקצר את זמן האפייה ל – 30 -40 דקות, עד שהמאפינס זהובים.
עוגיות שיבולת שועל
מרכיבים:
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
אחד וחצי כוס שמן
2 כוסות סוכר חום
6 ביצים
2 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים או תפוחים
500 ג’ קווקר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לקווקר בקערה גדולה.
מוסיפים את הקווקר ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
בעזרת 2 כפות יוצרים ערימות קטנות על ניר אפיה במרחק מה זה מזה. מכינים כך את כל הכמות ואופים בכל פעם תבנית אחת 20 ד’.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת:צימוקים, אגוזים, שקדים או שוקולד צי’פס.