הבריאות שלכם זה הטבע שלנו
“משלוח מנות איש לרעהו” היא אחת המצוות והמאפיינים של החג השמח הזה. השפע בחנויות, המחירים הזולים ומיעוט הזמן
גרמו לכך שמשלוחי המנות שינו את מהותן ותכולתן והפכו לאריזות ענק מהודרות, עתירות מממתקים ושאר מינים.
הכל טוב אבל,
אם אנחנו קצת בעיניני בריאות אז כדאי שנזכיר לעצמנו לפני שאנחנו מרפים ונסחפים לחגיגת הסוכר הזו למה גורמת אכילה מרובה של מתוקים.
חשוב לזכור שככל שנאכל יותר, נחוש בתוצאות התהליך בצורה חדה יותר ונסביר למה:
פחמימות, בעיקר מקמח לבן וסוכרים פשוטים הופכות מהר לגלוקוז במחזור הדם.
על מנת לעבד את הגלוקוז ולהפחית את רמת הסוכר בדם, מייצר הלבלב אינסולין.
ככל שעולה כמות הגלוקוז בדם, נאלץ הלבלב לייצר אינסולין בכמות גדולה יותר.
בשלב הבא, גורמות הרמות הגבוהות של האינסולין בדם לירידה דרסטית ברמות הסוכר, עד מתחת לנורמה.
התוצאה של מהלך זה מתבטאת בחולשה ועייפות רבה.
כדי להעלות שוב את רמות הסוכר בדם לנורמל, משתחררים הורמונים ממריצים מבלוטת האדרנל- כולל אדרנלין ,אלה גורמים להתכווצות כלי דם והאצת קצב הלב.
בנוסף, מערכת העצבים האוטונומית-המפקחת על תהליכי הגוף הלא מודעים כגון עיכול ומחזור הדם, הופכת לדרוכה יתר על המידה וגורמת לעצבנות, חרדה וקוצר נשימה.
אצל מבוגרים וילדים הרגישים יותר לסוכר וקמח, יכול תהליך זה לגרום להתנהגות היפראקטיבית, קשיים בריכוז וקשב והתפרצויות זעם.
חשוב ביותר לזכור שדווקא אצל הילדים הקטנים, שהם צרכני המתוקים הגדולים, האדרנלין והשלכותיו נותרים בגוף למשך שעות!
במחקרים התגלה שאצל ילדים נותרה רמת האדרנלין גבוהה פי 10 מתחום הנורמל עד 5 שעות מנטילת מנת הסוכר!!
ולא הרחבנו על נזקי הצבעים והחומרים המשמרים המוספים גם הם ל”חגיגת” הפורים.
זהו.
עכשיו רק נשאר לכם להחליט אם וכמה מתוק יהיה פה בחג
אם אתם בוחרים להכין משלוחי מנות קצת אחרים-בריאים ופשוטים
מוזמנים להיכנס לכאן- משלוחי מנות בריאים
קראו עוד על איך מתחפשים מוצרי מזון גרועים לבריאים
שיהיה חג שמח!